Last news in Fakti

1 Октомври, 2016 14:31 977 1

Печалбата на банките надхвърли 1 млрд. лева

  • бнб-
  • печалба-
  • левове
Печалбата на банките надхвърли 1 млрд. лева - 1

Печалбата на банковата система в България надхвърли един милиард лева, сочат данните на БНБ за август. Това е месецът, в който излязоха резултатите от стрес - тестовете в системата, припомня БНР.

С повече от 300 млн. лева по-висока е печалбата в банковата система за първите осем месеца на годината спрямо същия период на 2015-а, обобщават от централната банка. Основната причина е намаляването на разходите за обезценки на кредити и вземанията в системата.

Капиталовата адекватност и ликвидността остават на много високо ниво. От БНБ отчитат още минимален растеж на кредитния портфейл. Депозитите също продължават да се увеличават, въпреки намаляващите лихви.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    ( Депозитите също продължават да се увеличават, въпреки намаляващите лихви.) Изкуствено намалиха лихвите и веднага си пролича в печалбата им. Знаят, че хората няма къде другаде да си държат парите и си правят каквото си искат. Това в БЪЛГАРИЯ не е никаква банкова система, с тези супер ниски лихви по депозити. Може би гледат да избият, откраднатите пари от КТБ.