Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 01:32 1 421 1

Властта залъгва данъкоплатците с абсурдно данъчно облекчение

  • власт-
  • данъци-
  • хазна
Властта залъгва данъкоплатците с абсурдно данъчно облекчение - 1

Пакетът с данъчни промени за 2017 година не спести на данъкоплатците поредната залъгалка с неработещо данъчно облекчение, пише в. „Сега”.

Новото намерение на държавата да стимулира разплащанията по банков път чрез приспадане на част от дължимия от гражданите подоходен данък е абсурдно по замисъл, неподлежащо на контрол и рисково за бюджета. В облагането на гражданите се предлага и друга скандална мярка, която надали ще донесе и лев в бюджета, но пък ще натовари данъкоплатците с поредното административно задължение под угроза от санкции - подаването на данъчна декларация за починали лица.

Това коментираха данъчни експерти по повод предложените от МФ за обществено обсъждане промени в данъчните закони за идната година. Както "Сега" писа, финансовото министерство тази година се ограничи с малко на брой нововъведения, но това не е помогнало достатъчно за качеството на част от текстовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WWW

    0 0 Отговор
    Май е настанало време и от умрелите да се взима данък. Умреш - и хоп1000 лева данък, иначе те водят за жив ! Хе -хе!