Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 02:31 1 306 5

ЧСИ-та гонят длъжници на КТБ по 310 дела

  • чси-
  • дела-
  • ктб
ЧСИ-та гонят длъжници на КТБ по 310 дела - 1

310. Това е цифрата на лошите кредити, отпуснати от КТБ през годините, които частни съдебни изпълнители от цялата страна в момента се опитват да съберат.

Според справка, изготвена от Камарата на ЧСИ за Агенция „Монитор“, огромна част от тези 310 изпълнителни дела за невърнати дългове към фалиралия трезор са без почти никакво обезпечение. Това на практика означава, че пари от тях към банката няма как да влязат. В същото време броят на изпълнителните дела нараства лавинообразно, тъй като синдиците на трезора непрекъснато подават искове и се образуват изпълнителни дела за събирането на необслужвани кредити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчезар

    0 0 Отговор
    Липсата на обезпечения и схемите с кухи фирми много ще затруднят събирането на заграбените милиарди от Цветан Василев. Тези дела ще се влачат много и безрезултатно.
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Държавата да вземе да подгони Цветан Василев!
  • 3 Мартин

    0 0 Отговор
    Поредното доказателство, че у нас "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони"! В случая с фараон Цветан Василев става въпрос и за милиарди, но той продължава да живее със заграбените пари като арабски шейх в съседна Сърбия!
  • 4 Катрин

    0 0 Отговор
    Еми какво да правят? Нали искате да се съберат парите. Ако всеки вземе по 300 лева и реши, че няма да ги връща, защото е много малка сумата накрая ще излезе пак дупка от поне 1 млрд. лв. А и по-голямата част от кредитите на КТБ към Василев са изпрани през офшорни фирми. Единственият начин да се стигне до тези пари е да се конфискува имуществото на Василев, което е за над 2 млрд. лв. Вече всичко е установено и изпратено към съда, но Василев е пуснал и там една голяма кошница с пари и делата се точат.
  • 5 Боби

    0 0 Отговор
    А кой гони Василев? Че нещо замря ха нещата в последно време...