4 Октомври, 2016 07:00 1 500 2

Британският иновативен конфитюр!

  • конфитюр-
  • великобритания-
  • туитър-
  • търговия-
  • подигравки

Социалните мрежи могат да бъдат много жестоки понякога

Британският иновативен конфитюр! - 1

Британското правителство получи солидна порция подигравки в понеделник сутрин, след като публикува в Туитър странен пост за конфитюр.

В официалния Туитър акаунт на департамента по международна търговия, оглавяван от един от архитектите на идеята за Brexit — Лиъм Фокс, в 9:30 ч. британско време (11:30 ч. българско време) се появи публикация със следния текст: "Франция се нуждае от висококачествени, иновативни британски конфитюри и мармалади."

Публикацията е част от кампания, насочена към промотирането на британски стоки в чужбина и към текста има линк към правителствен сайт наречен "Износът е страхотен", който пък има за цел да помага на британски фирми, които изнасят продуктите си навън, да се свързват с чуждестранни компании, които имат интерес към продуктите им.

На сайта има кратко описание на сделката, между френска хранителна компания и британски производител на конфитюр: "Представител на компания за висококачествени храни, с добри връзки в разпределението на деликатеси и префинени храни на дребно на национално ниво, търси британски храни и напитки, които предлагат иновативни и висококачествени конфитюри / мармалади. Британските компании трябва да са наясно, че първоначално количествата, които ще бъдат закупени ще са малки. Въпреки това, това е една отлична възможност името и марката на вашите продукти да бъде въведена на френския пазар и да изгради трайно и нарастващото търсене."

Както често става в Туитър, потребителите моментално подеха публикацията и безмилостно се подиграха с "иновативния британски конфитюр".

"Аз наистина искам да знам какво прави този иновативен конфитюр. Ще ми даде ли суперсили?", пише един потребител.

Друг посочва с насмешка, че френските сладка вече са си достатъчно добри: "Бързо, някой да им изпрати малко "Bonne Maman", вторият най-разпространен конфитюр в Обединеното кралство! О, чакайте ... той е френски".

Някои по-остроумни прибягват и до каламбури: "Можете да се подигравате на туита на Лиъм Фокс за износ на иновативен конфитюр колкото си искате, но ние всички знаем, че международната търговия е това, което той може да консервира най-добре."

За да бъдем честни, "иновативен конфитюр" е доста добро описание на цялата #Brexit туршия.

Като се има предвид, че през следващите години Департаментът за международна търговия ще бъде натоварен със задачата да създаде търговски сделки с най-големите икономики по света, фактът, че се фокусира върху производството на мармалад, може би е малко смущаващ.

*думата jam, освен конфитюр може да означава и неприятна ситуация, задръстване, безизходица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JJIvanov Warning

    0 0 Отговор
    Изключително Важно е да с е ползва целебна захар ..Терористи отровиха над един милиард човека с нарочно добавяни пси активни нарко спец добавки маскирани като подсладители..Стотици милиони са поразени пак по този път с диабет ,левкози/блокират лимфната охрана и различни AIDS подобни синдроми..
    Захарта става целебна като се вари с плодове ,става на компоти,сиропи,сокове,мармалади,конфитюри..
  • 2 Койчо

    0 0 Отговор
    JJ тази лечебна захар как се приготвя сигурно трябва да я препикае девица?