Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 12:20 1 613 0

Между 5-10 лева даваме за крушки

  • крушка-
  • покупка-
  • бюджет
Между 5-10 лева даваме за крушки - 1

Най-купувани са крушките на цена между 5 и 10 лева, показва неформално проучване на българска марка за енергоспестяващо и LED осветление. 36% от потребителите избират крушки от средния ценови клас (5-10 лв.). 27% предпочитат по-скъпите осветителни тела (над 10 лв.), а 23% от запитаните избират най-евтините крушки (1 и 5 лв.).

За най-висок процент от запитаните – 40%, най-важното при покупката на електрическа крушка е мощността, а за 30% - цената. На трето място се нареждат тези, за които е най-важен дизайна, а 11% робуват на марката.

„Хората вече не се изкушават от най-евтините продукти и стават все по-чувствителни към качеството, защото от опит разбраха, че една качествена крушка възвръща инвестицията си многократно”, коментират анализатори.

Проучването показва още, че над 40% от потребителите предпочитат да купуват осветителни тела от специализирани магазини. Големите вериги супермаркети и кварталните магазини са на второ място като избор и събират по 23%. Интернет се нарежда на последно място в проучването, като едва 14% от анкетираните посочват, че поръчват крушки онлайн.

„На пазара се предлагат стотици видове лампи и за купувачите е трудно да преценят коя отговаря най-добре на техните нужди. Затова все по-често се насочват към специализирани магазини за осветление, където могат да бъдат консултирани за различните продукти”, коментират специалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА