4 Октомври, 2016 19:43 1 618 9

Калфин към Плевнелиев: Големите енергийни проекти ни заобиколиха

  • калфин-
  • плевнелиев-
  • енергетика
Калфин към Плевнелиев: Големите енергийни проекти ни заобиколиха - 1

Големите енергийни проекти не бяха спрени, а просто заобиколиха България. Това заяви кандидатът на коалиция „Калфин - президент“  по повод изразена позиция от страна на  настоящия държавен глава  Росен Плевнелиев.

„Днес в едно свое изказване президентът Плевнелиев е изразил голяма радост, че в рамките на неговия петгодишен мандат той е съдействал за спирането на трите големи енергийни проекта  на България, така нареченият „голям шлем“. Според него те били забравени и в България за пръв път почнали да се поставят теми, свързани с енергийната ефективност, иновационна екосистема и дуалното обучение. „В тази връзка бих посъветвал първо съветниците на господин  Плевнелиев да отворят икономическите доклади за президента Първанов. Аз бях един от тези които ги изготвяха, координирах работата по тях. Там могат да прочетат много интересни предложения за иновационни технологии, за това как те да се развиват в България. За прилагането на енергийна ефективност, за това какво трябва да се случи, за да се реализира тази идея в страната. Заложени са и тези за развитието на дуалното обучение и за връзката между образование и бизнес. По този въпроси светът не започва с господин Плевнелиев“, заяви Калфин.

„По отношение на спирането на трите големи енергийни проекта, нещо за което той заявява, че чувства гордост, тъй като е  допринесъл за него. Всъщност, господин Плевнелиев, това което се случи бе, че големите енергийни проекти не бяха прекратени, а ни заобиколиха. България стана жертва на поредните геостратегически интереси. Страната ни става все по-безлична на енергийната карта, а  в същото време около нас започват да се въртят все повече и по-големи чужди енергийни проекти. Така, че едва ли това което се случи, е повод за гордост. Президентската институция трябва да е една от тези, които да водят големите енергийни проекти, да правят България важна, а не да се кичи с чужди идеи и да обслужва чужди интереси“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    1 0 Отговор
    Господин Плювналиев,съвестно изпълни поставените му задачи Отвън и благодарение на него сега ще купуваме пак руски газ от Турция и Гърция ,нищо че мааааааалко ще се оскъпи от транзитните такси,а колкото до азерски,ирански и катарски газ ,всичко ще е добре,до момента в който не се образува Кюрдска държава.Проблема в тая държава е че всички управляващи, от 1989 г. до сега си пълниха джобовете от българския народ,без да мислят в дългосрочен план.

    Коментиран от #2

  • 2 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    За това кощунство, което си написал, сега козяшките плазмодии ще те разпнат на кръст! Аааа русофил нЬеден!
  • 3 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    господин калфин ти къща за птички правил ли си?дали въобще си правил нещо извън лакардиите като политическа пионка?да даваш акъл на плевнелиев в бизнеса е леко казано недекватно,щото ни си в този с инфраструктурните проекти, ни в този с новите технологии и тва че си правил някви сметки не те прави адекватен,напротив.и сега конкретно къде и как ни заобиколиха въпросните проекти ,че не се сещаме?ако бяхме се напънали за белене и потока щеше верно да станем жертва на русия макар ,че ти и шефа ти щеше да изкарате милярди.та господин калфин за вас важи народния израз нищо човеk ,а къв голям б....к излезе :)!
  • 4 ААА

    0 0 Отговор
    Що като дойдоха Хиларито и Маккейн , тогава не ти знаеше така устата , а млъкна и се покри.
  • 5 Ростролферм

    0 0 Отговор
    Хранилката свърши, другари, комисионери, изпълнители, подизпълнители и партийни хрантутници. Може да мятате колкото искате плюнки по достойния президент Плевнелиев, но в думите му има толкова неизричани от никой истини.

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ростролферм":

    Я се пребройте всички, които мислите че росица плевеллиева е достоен президент - да видим дали ще можете да напълните един автобус!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Дали Плевнелиев е достоен за президент ?Отговора е на миналите президентски избори!!!

    Коментиран от #9

  • 8 иван вазов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Преброяването за Плевнелиев приключи преди 5/пет /години !

    Сега броенето е за Цецка , ако не си разбрал!!!
  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    Браво, двама сте! Ама сте много заблудени - на миналите президентски избори определен брой хора гласуваха доверие на Плевнелиев като президент. Истинското преброяване би било сега, ако пак се яви, та да види колко % от българите смята че не става дори за чеп на бъчва! Само че на тиквата му е ясно че няма и 1% да хване с тоя и затова и не се напъна да го цани отново президент. А сега за лела Цецна ще има преброяване, но не на гласовете за нея, а на гласовете които им трябва за да стане на всяка цена президент. Вие двамцата колкото и да се заблудени, няма как да заблудите хората за изборните манипулации на ГРОБ. Не че другите са цвете за мирисане, ама такова нещо никога не е било.