Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 10:41 954 0

Енергийният конгрес в Истанбул зове за мир

  • енергийният конгрес-
  • мир-
  • истанбул

Руският президент Владимир Путин вече пристигна в Турция

Енергийният конгрес в Истанбул зове за мир - 1
Снимка: БТА/AP

Днес започва същинската част от 23-ят Енергиен конгрес в Истанбул, съобщи „Дейли Сабах“.

Турският министър на енергетиката Берат Албайрак, че форумът не само улеснява енергийното сътрудничество между отделните държави, но и допринася за стабилността в региона.

На събитието присъстват руският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Венецуела Николас Мадуро и президентът на Турската република Северен Кипър Мустафа Аканчъ.

„Целта ни е, не просто да постигнем сътрудничество по различни енергийни проекти, а и да обединим усилията си за мир. Ние навлязохме в нова ера на енергетиката. Турция е пример за дълготрайна политическа стабилност в региона. Ние подкрепяме установяването на мир в региона.

Първият ден на програмата ще се съсредоточи върху бъдещите виждания за глобална енергийна индустрия. През вторият ден акцентът ще падне върху възможностите за бизнес и управление на ресурсите и гарантирането на сигурна енергийна система. През третият ден ще се обсъжда енергийната сигурност, а четвъртият ден ще се съсредоточи върху развитието на Африка.

Руският президент Владимир Путин вече пристигна в Турция. Очаква се там той да проведе среща с турския държавен глава Реджеп Ердоган, Двамата ще обсъдят развитието на енергийните проекти между двете страни. Планирано е и подписването на двустранни документи. Очаква се и заседание на руско-турската комисия за енергийно сътрудничество.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА