11 Октомври, 2016 06:30 1 764 1

АЕЦ "Козлодуй" объркала търг за 4 млн. лв.

  • аец "козлодуй"-
  • търг-
  • приходи

Преглед на печата

АЕЦ "Козлодуй" объркала търг за 4 млн. лв. - 1

24 часа

Дълги почивни дни, само ако се падат през уикенда

Дълги уикенди вече да се отпускат само ако националният празник се пада в събота или неделя. Тогава неработен ще е и следващият ги понеделник. Тази промяна в Кодекса на труда подготвя социалното министерство, научи “24 часа”. Това става след настояването на бизнеса да се премахнат дългите почивки и отработването в събота.

Труд

Да избегнем нов позор с Кр. Георгиева

Някога Уинстън Чърчил беше казал, че дипломацията е да кажеш на някого да върви по дяволите и той да попита как се стига до ада. Нещо такова се получи с номинацията на Кристалина Георгиева. Германия и Франция искаха да разкарат българката от поста еврокомисар по бюджета, който след референдумът за Brexit се оказа един от най-важните в ЕК.

Подлъгвайки нея и правителството с илюзорни шансове за кандидатура в ООН, те я пратиха по дяволите. Заслепена от кариеризъм и алчност, Георгиева веднага попита как да стигне до ада.

Стандарт

Синдикатите канят бизнеса на преговори за доходите

През тази седмица двата синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа", ще поканят на масата за преговори петте работодателски организации. "Искаме да представим виждането си за излизане от ситуацията с блокираното договаряне на минималните осигурителни доходи", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Профсъюзите настояват съвместно с бизнеса да намерят механизъм, по който в бъдеще двете страни да договарят минимални заплати по браншове без намесата на държавата.

Монитор

Болници стават факли за 15 мин заради липса на отдушници

Болници стават факли за 15 минути заради редица пропуски в строителството, сред които и липса на отдушници. Това са показали анализите на противопожарни експерти на голяма част от лечебните заведения в цялата страна, цитирани от в. "Монитор". Според публикувано проучване в повечето болници съществуват строителни дадености, които оказват неблагоприятно отражение върху развитието на пожара, като липсата на противопожарни и противодимни сектори в хоризонтална и вертикална посока. При такива случаи димните газове се разпространяват неконтролируемо в цялата сграда за извънредно кратко време.

Сега

АЕЦ "Козлодуй" объркала търг за 4 милиона лева

Нарушение в обществена поръчка за 4 млн. лв. е направила АЕЦ "Козлодуй", показва справка за извършените проверки на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за третото тримесечие на тази година. Все пак вреда за бюджета няма - Първа атомна се е сдобила само с два акта за административно нарушение.

През периода юли - септември АДФИ е засякла общо 46 случая на непроведени или неоснователно проведени процедури за обществени поръчки за почти 10 млн. лв. Обект на проверка са били 341 търга за 240 млн. лв., показва анализът на инспекторите. Вредите за бюджета са за 2.2 млн. лв., като от тях възстановени са били едва 35 789 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Татяна

    0 0 Отговор
    Чърчил винаги е прав