11 Октомври, 2016 09:26 1 729 10

Кабинетът чака данните от сондажа в „Хан Аспарух“

  • сондаж-
  • хан аспарух-
  • газ-
  • нефт
Кабинетът чака данните от сондажа в „Хан Аспарух“ - 1

Информацията, дали има нефт и газ в блока „Хан Аспарух“ в Черно море, предстои да бъде обработена и подадена в Министерството на енергетиката. Така заместник-енергийният министър Жечо Станков коментира за БНР появилите се информации, че проучването не е установило наличието на петрол и синьо гориво в този участък.

Това, което можем да споменем и е важно да го направим е, че сондажът е успешно проведен като дълбочина и без каквато и да е вреда за околната среда, което беше много важно за нас. Сондажът, като индикативна дълбочина, която е подадена по книжата и предварителните заявки, е изпълнен с необходимата дълбочина, а това какви флуиди са намерени, ще получим по-късно, след като бъде обработена информацията и бъде предадена в Министерството на енергетиката, каквото е задължението на разрешението.

Според преподавателя в Минно-геоложкия университет – доц. Щерьо Льомов, най-вероятно резултатите от направените досега изследвания показват, че няма достатъчни количества газ, за да бъдат те обявени.

Към този момент не може да се твърди убедено, че има газ, който ще служи за бъдещото развитие на газовата инфраструктура у нас. Липсата на новина, че има откритие, показва ниската перспективност на прокарания сондаж. Сондирането при тези дълбочини на морската вода е много скъпа дейност, така че, вероятно, тези, които ще инвестират в бъдеще, ще се замислят дали има необходимост и потенциал да бъдат вложени средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    0 0 Отговор
    А такааа...
  • 2 Татяна

    0 0 Отговор
    По-добре да няма газ, иначе американците ще ни направят арабска държава за да го докопат.
  • 3 Трол

    0 0 Отговор
    Газ няма, още на 05.09. сондажната платформа на Тотал беше в бургаското пристанище с разглобена сондажна кула. След което се отправи към Египет за нови задачи. От един месец се знае, че няма газ за съжаление. И преди време писах и зададох въпроса-помним ли думите на Боко-копаеме, вадиме и продаваме!
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    onq s konq го чакат безсънни нощи докато проумее, че в момента няма алтернатива на руската газ, а му се къса сърцето всеки път като плаща за нея!
  • 5 Ники

    0 0 Отговор
    Супер братя! Чудесна новина! Сега да го видим на Боко хъбчето с какво ще се пълни без нашия газ.
  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор
    А защо не питате колко пара потроши тъпата тиква. Напълни джобовете на чужди проучватели въпреки че находищата са проучени преди десетилетия и докладите са налични.
  • 7 бббббб

    0 0 Отговор
    Ще направим парламента едно хъбче.Газовете отделяни от нашите избраници ще ни топлят зимата. Така ще се сбъдне мечтата на Боко за хъб!
  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    Аууу, наскачаха платените на Масква, които да скимтят, че по-добре да нямало газ и петрол...

    Коментиран от #9

  • 9 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Вместо козяшки лозунги, дай идея к'во да правим!

    Коментиран от #10

  • 10 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Д'Мин":

    Чиба бе, трол с ушанка!
    Чак идеи иска, да правел нещо, хаха!

    Какво имаш общо ти с това, бе?! Освен да дрънкаш глупости относно!