12 Октомври, 2016 12:06 1 120 0

Мануела Милошева поема разплащанията по ФАР и САПАРД

  • превенция-
  • фар-
  • сапард-
  • пари-
  • разплащане-
  • мануела милошева
Мануела Милошева поема разплащанията по ФАР и САПАРД - 1

Министерският съвет определи директора на дирекция „Национален фонд” в Министерството на финансите Мануела Милошева за национален ръководител, който отговоря за финансовото управление на средствата по предприсъединителните инструменти ФАР и САПАРД и за ръководител на разплащателния орган по Кохезионния фонд по Регламент №1164/94 (предишна програма ИСПА). Функциите на национален ръководител и ръководител на разплащателния орган се изпълняваха от бившия заместник-министър на финансите Карина Караиванова, която с решение на Народното събрание беше избрана за председател на Комисията за финансов надзор, съобщават от правителствената пресслужба.

Функциите на националния ръководител са в съответствие с Меморандума за разбирателство за създаване на Национален фонд между правителството на Република България и Европейската комисия и ПМС №131 от 2005 година. Националният ръководител осигурява спазването на правилата, разпоредбите и процедурите на предприсъединителните програми, европейското и националното законодателство, отнасящи се до изпълнението, отчитането и финансовото управление, както и функционирането на подходяща система за отчетност и информация.

Ръководителят на разплащателния орган отговаря за сертифицирането на разходите по проектите по Кохезионния фонд по Регламент №1164/94 пред Европейската комисия и за осигуряването на средства от помощта по проектите при спазване на приложимите нормативни и административни правила и процедури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА