13 Октомври, 2016 15:58 1 489 2

„Дойче банк“ замразява назначенията

  • дойче банк-
  • криза-
  • назначения

Преди седмици близо $14 млрд. поиска американското министерство на правосъдието от банката

„Дойче банк“ замразява назначенията - 1

Водещата в Германия и Европа частна „Дойче банк“ обяви, че замразява назначенията, съобщава ДПА.

Това е част от стратегията на финансовата институция за стабилизиране на финансите и структурата на фона на трусовете, които преживява и предизвикани от решението на американския регулатор да й наложи рекордна глоба за ролята на институцията в ипотечната криза в САЩ.

Говорител на „Дойче банк“ потвърди за предприетите стъпки. Преди седмици близо $14 млрд. поиска американското министерство на правосъдието от банката.

Търговията с ипотечни ценни книжа беше в основата на финансовата криза от 2008 година.

Тогава бяха отпускани необезпечени ипотечни кредити, които биваха преструктурирани като сигурни инвестиции и препродавани. Американският регулатор обяви, че „Дойче банк” е сред финансовите институции, които в пика на икономическата криза са занижили оценките на рисковете по ценни книжа, предлагани на американските ипотечни компании „Фани Мей” и „Фреди Мак”, обвързани с правителството на САЩ.

Наложи се държавата да ги подпомогне, за да не допусне фалита им.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 thetrueture

    0 0 Отговор
    хора я се стягайте!!! от къде на къде Дойче банк сега виновна за ипотечната криза в САЩ???? тия все някой им е виновен вече много ме ядосват. Кризата им я направи Буш който каза , че всеки хамериканец трябвало да има дом. Банките това и чакаха. Имаме близка позната която е в Щатите от 50 години че и повече. Лично ми е казвала за промития хамерикански мозък и за това как една чистачка негърка си е купила къща прилично голяма с басейн и две големи шатри с огромни плазми за маймуните да зяпат и да набиват хамбургери. Говоря за почистващ персонал в университет!!!!! Целия свят трябва да осъди тези наглеци защото кризата тръгна от тях!!!!
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Дойче банк се клати.....обече руската централна банка не мърда... и ...рублата .... хах...