Last news in Fakti

15 Октомври, 2016 15:10 1 570 2

Русия и Индия заедно ще строят хеликоптери

  • русия-
  • хеликоптери-
  • индия

Множество споразумения след срещата между лидерите на двете държави

Президентът на Русия Владимир Путин даде съвместна пресконференция със своя индийски колега Нареднра Моди след общата среща помежду им, съобщи ТАСС.

Двамата говориха преди срещата на страните от Брикс, която се провежда в Индия.

Двете страни потвърдиха готовността си да си сътрудничат във военнотехническата сфера и за запазването на мира в света. Бе обявено и създаването на съвместно предприятие за вертолети Ка-226Т в Индия.

По-рано днес двете страни подписаха няколко споразумения във военнотехническата сфера - за доставка на руски зенитно-ракетни системи С-400, за производство на фрегати за индийските военноморски сили.

Русия и Индия ще си сътрудничат в разработването на космически технологии и ракети – носители.

Двете страни са постигнали съгласие за строителството на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Кундкулам“. Договорено е започването на преговори за създаването на зона за свободна търговия между Индия и Евразийският икономически съюз,

Путин и Моди се обявиха за спазването на договореностите в Минск за Украйна, като Индия призна усилията на Русия за ограничаването на конфликта в Сирия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тома неверни

    0 0 Отговор
    За това се разбраха ,за онова се разбраха но нали се бяха разбрали Индия да купува руски изтребители ? Како стана - купиха" рафал" а руснаците останаха с пръст в г.з нищо че се бяха разбрали!

    Коментиран от #2

  • 2 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тома неверни":

    Нящо си се объркал! И рафал ще имат и Хал ФГФА...