Last news in Fakti

15 Октомври, 2016 19:20 2 330 51

САЩ правят Полша газов хъб

  • сащ-
  • газ-
  • полша

Америка разширява газовите си доставки за Европа

„Полша може да се превърне в газов хъб.“ Това беше заявено от американския посланик във Варшвава Пол Джоунс, цитиран от „Радио Полша“.

Джоунс заяви, че американският експорт на газ към Европа ще нарасне.

„Америка е в разгара на своето енергийно възраждане и вече започнахме да изнасяме газ за Европа. Този факт само ще се разраства.

Довели сме девет американски компании за износ на газ, за да можем да изградим отношения и да ви покажем какви възможности има. Трябва да разберем какви възможности има пред нас.

Ние даваме възможност природен газ да влезе в Полша и в целия регион. Полша може да се превърне в газов хъб“, заяви Джоунс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеп

    0 0 Отговор
    Хаха...на Бойко пак му го вкараха чепа отзад неговите "приятели"!
  • 2 ПОРНОГРАФИЯ

    0 0 Отговор
    И КЪВ ГАЗ ША ТЪРГУВАТ КРАВАРСКИ ВТЕЧНЕН НА ПЕТОРНА ЦЕНА ИЛИ ПЪК СЪВЕТСКИ АКО ИСКАТ.

    Коментиран от #19

  • 3 чичо

    0 0 Отговор
    Слушай бе като си много умен защо плащаме на средноазиатски те м....л и двойна цена

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "чичо":

    Ко плащаш ве козяк? Я виж каква цена плащат Българите за руски газ и виж каква цена плащат португалци и испанци за краварски втечнен газ.
    http://www.moreto.net/novini.php?n=307427
  • 5 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Ами те САщ направиха България БЕДЕН ХЪБ!
  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор
    цени за 2013г.

    http://blog.overgas.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%B7/

    цени за 2015г.
    https://www.overgas.bg/natural_gas_price

    Нищо че от козяк тръбят че Българите плащат най висока цена за руски газ„ То си им е традиция да лъжат чрез нпо лозунги.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Нещо се изнервихме май , щом "краварския" газ бил толкова скъп , що се притесняваме , нали руския е най-евтин , е то втечнен и от сто други места може да се достави , ама най-сигурно си е по тръбичка и то руска , че да не вземе някой навлек да ни се бърка и да ни подбива "най-добрите" цени . Че и още 5-6 терминала се готвят , къде остана хубавото време

    Коментиран от #9, #10

  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    чете ли кво си пратил бе полов?аман от лъжи.тва е цена на дребно ,а не цена на която идва газа в определената страна .

    Коментиран от #13

  • 9 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ти дай линк с доказателство, че газта от САЩ или Кувейт ще е по-евтин от руския! Защото такъв ползват Испания и Португалия, виж цените там след тези на Швеция и Дания. А и само за твоя тролска информация-газта тука е на половината от цената в Швеция! Това шведите едва ли ги бърка заради разлика в стандарта, ама краварските тролове дайте да я видим тази по-евтина газ на каква цена е!
    "Американския втечнен газ катастрофира и на френския пазар, след като Литва се отказа да купува скъпото гориво. Въглеводородните войни вървят и с пазарни средства.
    През януари т.г. Литва се отказа от американския сгъстен газ. Литовските власти излязоха с номера, че газотранспортната система на страната не е приспособена за американския висококалориен газ.
    Франция разглежда възможността за забрана на вноса на американски сгъстен природен газ, съобщи агенция Ройтерс, като се позова на изказване на френския министър на екологията Сеголен Роаял. Париж не иска да купува американския природен газ, мотивирайки се, че в него е прекалено голям делът на шистовия газ, при чийто добив се използват технологии, забранени във Франция. Екологията е само предлог, а всъщност американският газ се оказва прекалено скъпо удоволствие за французите. Причината Париж да се откаже от американския газ е свързана с цената му – 6-6,5 долара за 1 млн. британски термични единици, докато руският газ, идващ по тръби, е далеч по-евтин. Цената на руския на пазарите в Европа е максимум 5.8 долара. Аналитиците
  • 10 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    ....Аналитиците от отбелязваха,че в случай на сериозна конкуренция Москва може да занижи цената до три долара. Засега не им се налага.
    Малко остана през 2015 г. ГЕРБ да „насадят“ и България на скъпия втечнен газ от САЩ. Тогава заглавията бяха:

    „България трябва да обмисли вноса на втечнен природен газ от САЩ.“
    „Крайно време е България да се опита да си осигури доставки на втечнен природен газ от Съединените щати.“
    „Някои страни от Европейския съюз като Литва решиха проблема със зависимостта на синьо гориво от Москва чрез диверсификация.“
    Добре е,че Турция не пуска тези опасни товари през Босфора."
    Сигурно си мислите, че статията е руска? Да, ама не!
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Да не стане пак,като с "ВЕЛИКАТА ШИСТОВА РЕВОЛЮЦИЯ" в Полша. Тогава се обещаваше да се снабдява цяла Европа с полски шистов газ. И да се сложи край на руската зависимост. Около 100 известни имена дълбаха проучваха ,и накрая си отидоха.И Полша си построи терминал за ВГ. ,който така и не тръгна да работи,щото,о ужас ,цената на ВГ. била много висока.Дори много по-висока ,от скъпата руска газ,а руският газ за поляците ,наистина е най-скъпият. Руснаците ,когато продават газа на поляците,влагат в него и" чувства". И пак го купуват милите-пищят,врещят купуват руският газ. Те не си нарязаха индустрията като нас,а трябва и да се топлят. Та Хъб едва ли ще стане,най-много да направят МИКС. Изключително скъп ВГ, със скъп руски газ. Подобен на нашият МИКС,-евтин ток от АЕЦ-Козлодуй, със изключително скъп ток от двата АМ. теца.И тук и там икономическа логика няма,всичко е въпрос на "чувства".
  • 12 кроко

    0 0 Отговор
    Не разбирам за какво се пените тук. Къде е киро да ви обясни че няма такава флотилия от танкери, дето да може да конкурира газа по тръби нито като количество, нито като цена. Краварските тролове сигурно си мислят че Европа я ката като у нас - газта да я ползват предимно за готвене, ама не е така. А който иска, като стане Полша газов хъб, да пали колата и да ходи да си бутилките с амерканска газ ;)
  • 13 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Уау дескин ти пак изби рибата и изкърти мифката.

    Така кажи ве мен че търгуваш газ на държавно ниво и изобщо не те е.. цената за дребният потребител.

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    полов на село е трудно да се мисли за икономика .сега само да ти обясня за кво иде реч чети внимателно.цената на газа дето договаря газпром или които и да е друг производител или търговец на газ за страната в която го праща е съвсем различна цена от тази за краиния потребител,щото в рзличинте държави има различни данъци, и разходи при дистрибуцията.много лесно може да го разбереш това при цената на бензина .в българия цената на бензина е една от наи-ниските в европа ,но тва не значи че цената на петрола в българия е една от наи-ниските.та ти си дал цени на ниво клиенти на дребно,това не е ценатата на газпром ,а цената на местните дистрибутори пречупена през местната данъчна политика.ето прочети този саит тука ще загубиш голяма част от съветските си илюзии и ще разбереш колко плаща българия ,колко потребява ,кви са переспективите за нас русия и европа ,както и за света.дано поне я прочетеш заедно с целия си екип от умници:http://gas.bghot.com/

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Бай хой

    0 0 Отговор
    Деске, много се обясняваш. Изплющя хиляда локума но няма как да се съглася че ни продават най скъпата газа плащаме най евтино за нея. Направо се оплитате като патета в калчища.
    Същата работа е и с хамериканските тецове, заграбиха ги краварите и плащаме десеторно повече.
    Сега разни отрепки молещи се за субсидии от фондации искат да внасяме"евтин" втечнен газ за който да плащаме тройна цена.

    Как ще обясниш че например в Испания където ползват втечнен газ от хамерика цената е повече от два пъти по висока. Факт безспорен. Това е важно а не словоблюдството че ни продавали скъпо.

    Коментиран от #23

  • 16 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Не знам как си внушаваш разни неща, напушваш ли се или дъвчиш гъби, но определено не си наред. Най-евтина е газта в Румъния, Унгария и Естония. След тях идва, забележи гъбясало тролче-България. Най-скъпо е в Швеция, след нея са (карам по памет и не по ред) са Испания, Португалия, Дания! Испания и Португалия са на американски втечнен. Хайде със здраве и дълги години в диспансера!

    Коментиран от #21

  • 17 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Може ли при всичкото реване с години за картелни поразумения заради високата цена на бензина, ти да кажеш че у нас бил на една от най-ниските цени в Европа?! експерт по всичко. По медиите пълно с теми, в които хора с име и реноме говорят за изгубените позиции на САЩ в Турция, ти обаче като кольо терсенето твърдиш че играели по амерканската свирка и не се съобразявали с Путин. Хората подписват договори, строят газопроводи, трола обаче вика „няма да има северен поток, няма да има турски поток”; събрали се хора от вънщен министър на гор, да решават какво ще става със Сирия, трола вика „ В Афганистан е супер, така трябва да бъде на всякъде!”

    ходи си живей в Афганистан и без това американската демокрация там е същата като у нас, вместо да ни пълнят с талибани, ходете ти и другите тролове да живеете там!

    Коментиран от #20

  • 18 tost

    0 0 Отговор
    Я да видим колко е „ефтин“ втечнения газ от САЩ ?Малко инфо
    „„„„Американския втечнен газ катастрофира и на френския пазар, след като Литва се отказа да купува скъпото гориво““““““
    „„„„„„Причината Париж да се откаже от американския газ е свързана с цената му – 6-6,5 долара за 1 млн. британски термични единици, докато руският газ, идващ по тръби, е далеч по-евтин. Цената на руския на пазарите в Европа е максимум 5.8 долара. Аналитиците от отбелязваха,че в случай на сериозна конкуренция Москва може да занижи цената до три долара.““““““““

    Факти,само факти ;)))

    Коментиран от #22

  • 19 antimediator

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПОРНОГРАФИЯ":

    Руски, руския газ не го ли плащахме най-скъпо от всички!
    Поляците много добре знаят какво правят и кои са им приятелите!

    Коментиран от #24

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "кроко":

    кроки в коя европеиска държава продават по евтин бензин от българия?за да ти помогна малко ето ти справка от преди месец с горивата на европа и света .сега чакам да ми се извиниш след поредната ти нагла лъжа:http://dvigateli.info/fuel_price/
    пак стана като с съветските танкове :))!!аааа уууу ама и после със свити ушички в ъгълчето!

    Коментиран от #29

  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Д'Мин":

    да така е ,но тва е заради местната данъчна политика при цените на дребно,а не заради това че газпром дава евтина газ.дадох примера с бензина за да ви стане по ясно.на кроки му светна току що сега ще светне и на теб.та другото смешно е че русия освен на нас дава скъпа газ и на големия си сюзник сърбия и то толкова скъпа че дори е над цената за нас,но това е друг урок в друга тема :)!

    Коментиран от #25

  • 22 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "tost":

    еврика,тоста откри америка.ние тва искаме тост искаме евтина газ и ако русия свали цената ще вземаме от русия ,но винаги с готова алтернатива ако реши да я вдига.тва е идеята на европа и тази идея ще е водеща във взаимоотношенията с русия щото се видя че русия се опитва да извива ръце чрез газа.нека има американски и руски варианти,който ни е на сметка към момента ще ползваме него.
  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    полов ти си безнадеждно тъп както съм забелязвал многократно в дискусиите си с теб.няма как да ти помогна за което ,та остава само да прочетеш тва дето съм ти логнал.иначе лесно мога да ти обясня за испанската газ .значи малборо едровата им цена в англия е много по-ниска от тази в българия но на дребно цигарите в българия са в пъти по-евтини от тези в англия .според твоите изказвания това е невъзможно ама е факт.та както казах по горе няма спасение за теб .

    Коментиран от #26

  • 24 Холера

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "antimediator":

    Да поляците много добре знаят какво правят, и си го казаха в подслушан телефонен разговор ,С външният министър Радек Шикорски,бившият финансов министър Яцек Ростовски,министъра на вътрешните работи Шенкевич,и председателя на централната банка Марек Белка. ПРАВИМ СВ.РКИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ,НО ОТ ТОВА НЕ ПЕЧЕЛИМ НИЩО. Последва скандал ,който бързо беше заметен под килима,че ще им спрат кредитите,които и без това са набъбнали много ,и гонят гръцките.
  • 25 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    "...дадох примера с бензина за да ви стане по ясно...", как пък не се сети да дадеш пример със скъпия ток от американските ТЕЦ-ове?!? И изобщо защо си въобразява да даваш разяснения на човек по-умен, по-успял а и по-красив от теб :)?
    "...да така е...", тези твои думи бяха достатъчни, ние сме четвъртата държава в Европа с ниска цена на газта. Факт, точка! Ама видиш това било защото, така, че иначе, ама понеже..., така ще се обясняваш на работодателя ти! И не ми се прави на преподавател и нравоучител!

    Коментиран от #28

  • 26 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Деси уж си схванато а пък бавно схавщаш. Колко пъти да ти обясня че няма как данъци и такси да вдигнат цената повече от два пъти. Отделно че ЕС сме една държава и всичко се изравнява.

    Как да обясня на неграмотник че за газ се плащат транзитни такси и на всеки 100 километра поскъпва, как да ти обясня че за по големи договорени количества цената също намалява. Когато ти е удобно тръбиш за СССР, комунизъм и братски отношения. Забравяш кой компрометира тези братски отношения и че отдавна няма нито СССР нито комунизъм. И няма да съм първият който ще заключи че си за освидетелстване.

    Какво ме интересува мен каква е цената между газпром и овергаз. Мен а и всички Българи ги интересува колко ще им бръкнат в Джоба. Четеж пасквилите на ивоминджев и сие ги ги приемаш за чиста монета. Или си твърде наивно или бегом при психиатър.

    Всички ти представят цените в Европа и в България и ти отричаш очевадната истина.

    Коментиран от #27

  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бай хой":

    полов теб не те интерасува ква е цената на газпром ама я плащаш.цената вярно се образува от такса пренос и моментната цена на газа ,но при нормалните държави ,а русия не е нормална държава .да речем на германия дава по-евтино от на полша щото има политически мотиви.тва веднъж.второ като доиде евтин газ за испания да речем ,но страната реши да вдигне цената за краиния потребител разликата в парите от едровата цена до тази на края остават в държавата и тя ги ползва за соцялни деиности,а при нас от скъпия газ парите заминават директно за русия и няма опция за остатък от цените на дребно или ако има тя е много малка и се обира предимно от търговските дружества,демек в държавата не влиза почти нищо.та дали ти дреме или не тва е положението.и не на последно място за да се стигне до тази цена на газа в българия която е в момента огромно значение има политиката на сащ и ес към русия ,до преди 2 години цените на газа за българия бяха в пъти по високи.

    Коментиран от #30

  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Д'Мин":

    и не пиши от нови никове за да си повече ,няма как да си скриеш акъла.
  • 29 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Тия измислени сайтчета си ги гледай ти. Има си сайт на Европейската статистическа агенция, където можеш да гледаш всякакви цени по години. Ето ти доказателство че има и по-евтини от нас: http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Consumer_prices_of_petroleum_products,_end_of_second_half_2015_(EUR_per_litre)_YB16.png

    Като махнеш другите бананови ребублики, ще видиш че някои петролни продукти са по-евтини в страни като Австрия, Люксембург, Унгария и т.н., където стандсрта на живот е по-висок от колкото у нас. Говорим за ЕС, щото иначе има много страни в Европа, които на същия стандарт имат приблизително двойно по-ниски цени на петролните продукти.

    Коментиран от #31

  • 30 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Ма много си неграмотно ма. И се опитваш да демагогстваш най елементарно. Уточни на каква цена продават краварите ВГ на испанците и колко точно им остава за соцЯлни дейности. Дрън дрън та пляс по нпо лозунгите. Влизалите в главицата че там се плаща два три пъти по скъпо. Не става въпрос за един два процента за соцЯлни дейности ма. Добре че напомняш на всеки ред че Русия не е нормална държава. Иначе някой може да вземе приказките пти за чиста монета.

    Я кажи сега как цената електроенергията в България стана от 2 ст. за киловат на около 30ст. за киловат след като сащ узурпираха тецовете в Марица и платиха да се затворят блоковете в Козлодуй и спряха строителството в Белене. Сигурно всичко отива за соцЯлни дейности.

    Коментиран от #32

  • 31 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "кроко":

    имало някакви нефтопродукти дето били по евтини в люксенбург -безмитна зона :) и в австрия?кои продукти са по евтини в австрия бе кроки мамин златен?даваи конкретно инфо в саита дето си ми дал?ако ли не с големи букви да се извиниш не да ме заплюваш.с големи букви!!!чакам!

    Коментиран от #46

  • 32 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    ето ти една статия на спецове по темата.говорят за цената към момета и забележи българската едрова цена е по висока от немската с около 8% но цената на дребно в българия е по-ниска от немската .кво друго искаш да ти дам?и не ми вкарваи думи дето не съм казал.дали ще купуваме американски или руски газ за мен като българин е важна само цената,а ниската такава се появи след американския натиск на пазара.тва са фактите.
    http://www.forumat-bg.com/ikonomika/4004-zashto-gazprom-namali-tzenite-za-balgariya

    Коментиран от #33

  • 33 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Каква е цената на газта за крайния потребител? Или плачеш за печалбите на българските преносители? За Германия е по-нисък, да. Защо не казваш, че за Полша, Словения, Македония, Сърбия е по-висока цената от нашата. А за Украйна е по ниска от нашата цена. Така, че не става въпрос за любов и омраза.
    Нали, на Сърбия е по-висока от нашата, на Украйна е по-ниска от нашата. Да повторя ли пак, елементарно тролче? Първите ви постове бяха викове-плащаме най-високата цена за газ в Европа!!! Като се оказаха виковете ви лъжа, почнахте-ама цената на едро е най-високата, и това беше лъжа, ама щото Русия ни мрази защото влезнахме в НАТО, е да ама да ти напомня ли за цените за Сърбия и Украйна? После пак квичите- е, да ама Германия плаща по-ниска цена от нас. Е, и, нали до нашия потребител стига една от най-високата цени в Европа! Защо Испания и Португалия не плачат от цената на американския втечнен газ? Що не цирикаш за цената на тока от американските Марици? Нали сме съюзници, братя, а пък...два ката ни влиза. На теб ако ти харесва...
  • 34 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "нашия потребител стига една от най-високата цени в Европа"- да се чете най-ниската. След цените в Румъния, Естония и Унгария, цената на крайния потребител у нас е най-ниска, запомнете го козяшки тролове! И не забравяйте, че в Овъргаз имаше и руско участие, т.е. руснаците продаваха газта и на себе си в България, но я пускаха за потребителите ниска. Но нали на новите демократи (пребоядисани комунисти), рашъните им са пречка, не цирикаха докато не ги изгониха! И пак цената ни е най-ниска за потребителя. И пак краварски тролове цирикаха, че руската газ е най-скъпа!

    Коментиран от #35

  • 35 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Д'Мин":

    даи линк за сърбия,македония,полша и т.н.дадох ти за германия която е по-ниска едрова цена и пак ти казвам не ми вменяваи работи дето не съм писал.за целта прочети 22 пост.там съм обяснил моята позиция за газа и от кого трябва да го купуваме.и цената с надценката не е за дистрибутура ,а за държавата.ти чувал ли си думата акциз и кво значи и къде отива.тва е причината основно за разлика в цената от едровата до дребновата позиция.
    и само да добавя русия свали цената на газа драстично за българия и региона само преди година и половина ние бяхме с наи-лошите и фрпантни цени на газа и тва бе в продължителе период,на същата позиция бяха и сърбите че и по-зле.сега като американците натиснаха цената руснаците свалиха газа на половина ,което веднага се усети в икономиката ни .та кои е виновен в краина сметка руснаците да свалят цените а?

    Коментиран от #36

  • 36 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Дори и да си прав, но не си, казваш, че рашъните са свалили цената преди година и половина. Но ти вдигаш врява в момента! Закъсняла реакция или козяшка истерия? Мога да ти дам писания, разбира се, можеш и само да си ги намериш, ама не ти отърва!

    Коментиран от #37

  • 37 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Д'Мин":

    никва врява не вдигам.всичко почна от неточната информация на половия.казах да не бърка едрови с цени на дребно както беше логнал инфо за цените на овъргаз мисля.от там ме почнахте за козяк и т.н.обичаините ви празнодумия.тва се опитвах да обясня в 5-6 поста ,но как да стане с такива опоненти?иначе за цената на газа и откъде ще се взема съм си казал мнението.българия трябва да има опции да взема газ от различни страни и региони за да може да извива ръце на тези дето и я продават.дреме ми на мен дали газа ще идва от катар сащ или русия ,но да бъде евтин.при монопол на пазара няма как да е евтин,както сме в момента.макар че сега русия свали цените то е под натиск и като се уцафери веднага ще ги дигне щото знае че нямаме избор.ако имаме други опции няма да е така.

    Коментиран от #38, #39, #48

  • 38 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    И как ще си прикриеш козяшките мераци? Като казваш на евтиното скъпо щото не било на едро а на дребно.

    Ами никой не е длъжен да се поти като спори с простаци.

    Значи рийшли ние имаме най евтин газ но ни лъжат като ни го продават толкова евтино и трябва да си поръчаме на тройна цена от южния полюс и от краварника. Простотия до шия. Хората ти показват челно на бяло колко плащат Българите и колко тия които получават от краварника но ти нас ни лъжели с тия ниски цени и трябвало да получаваме на тройна цена. Обясняват ти че Германия купува огромни количества и то с дългосрочни договори и затова получава няколко процента отстъпка а ти искаш на теб да ти продадат по евтино защото дядо ти бил комунист. Е няма как да стане. Хващаш се за цени които са били моментни преди години и ръсиш простотии. Показваш статии с политически привкус където се хвърлят твърдения без никакви доказателства и искаш да ги приемем като чиста монета.

    Последно казват ти че Българите плащат за руски газ 3,9 долара а испанците за краварски газ почти 10 ти пак твърдиш че при нас е най скъпо.

    Коментиран от #40, #41

  • 39 МНОГО ДРЪНКАШ И ТО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    ПО ЩАСТЛИВО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ТЕЗИ СТРАНИ СА И ПРЕКИ СЪСЕДИ А СЪЩО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РАЗВИТАТА ВЪТРЕШНА МАГИСТРАЛНА ГАЗОПРЕНОСНА МРЕЖА НА РУСНАЦИТЕ.ОТ КЪДЕ ДА МИНЕ КОНКУРЕНТНА ТРЪБА??? ПРЕЗ ЦЕНТЪРА НА ЗЕМЯТА ЧЕ ДА СТИГНЕ ДО КРАВАРИТЕ.МНОООГО ЯКО АМА НЕ СТАААВА.ПРОСТО ТРЯБВА ДА СИ ГАЗЯТ В КРАВЕШКИТЕ Л..НА У ТЯХ И ДА ОСТАВЯТ СВЕТА НА МИРА.

    Коментиран от #42

  • 40 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бай хой":

    Малко да те допълня.Този евтин газ на който се радваме сега,беше договорен пакетно ,заедно с изграждането на Южен Поток и АЕЦ Белене. Но ние ,както обикновено се изхесахме на метеното, след като няма ЮП. и АЕЦ Бел. то аз не виждам кой ще е сега този храбрец дето ще отиде да преговаря за новите цени на газа.Дали ще го пуснат да слезе от самолета изобщо ,и да му подадат през люка на самолета написаният договор ,който само да подпише,ако иска да има някаква газ-справка Бакърджиев. Или изобщо да няма никаква газ ,след 2019г. когато спира транзита през Украйна и България.Аз лично очаквам олигархията да смени това правителство с този курс и да сложи някакво по-проруско правителство,за да позамаже натрупаните поражения , и да се търси някакъв спасителен вариант и за нас,щот газ от другаде няма от къде да дойде. Случайно ли е "избрана" Цачева при наличието на много по-разпознаваеми хора.Дали някой не иска тя умишлено да загуби изборите.

    Коментиран от #43, #47

  • 41 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бай хой":

    за да изясни спора с теб полов.има ли разлика между дребнова и едрова цена .тва е въпроса.отговори в прав текс с да или не.не ми се четат тирирамбите ти на много умен ,знаеш кво мисля за теб.предполагам в света дето живееш постоянносе сблъскваш с проблеми свързани с ниския ти инетелект и вродената ти аругантност,та едва ли си много учуден от мнението ми.та чакам отговор на въпроса.
  • 42 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "МНОГО ДРЪНКАШ И ТО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ":

    тръби за българия могат да доидат от турция за газ от иран,азърбаиджан и т.н. от азия,а за втечнен газ от гърция.трябва да се направят колектори и връзки за да може български фирми да купуват газ от където им е наи-изгодно.освен това трябва да имаме връзка с газопреносните мрежи на цяла европа за да прехвърляме газ при нужда едни от други.тва не значи че няма да се купува руска газ,а че ще имаме избор.нещо което ти очевидно съботираш в мнението си незнам що.всъщност знам:)!

    Коментиран от #44

  • 43 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    тва дето си писал е пълна лъжа.опашата и смешна.ако имаш някви аргументи и доказателства съм готов да се извиня ,но съм сигурен че нямаш и че това е пълна путинофилска лъжа!

    Коментиран от #45

  • 44 ПАК НИЩО НЕ КАЗА

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    И ТИ КЪТ БОКО ПОЛЗВАШ -ТРЯБВА ЩЕЕ ША СА ПОСТРОЯТ И Т.Н СЕ НЕЩА В БЪДЕЩЕ НЕОБОЗРИМО ВРЕМЕ А ТО СТРУВА МНООООГО МИЛИАРДИ.
  • 45 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    То по голяма глупост от това,че ще дойде газ от Иран няма.И ,ако още не си разбрал, ТУРЦИЯ ГАЗ НЕ ТРАНЗИТИРА, ГАЗТА КОЯТО ВЛЕЗЕ В ТУРЦИЯ ,СТАВА НА 40% ТУРСКА,И ОСТАТЪКА СЕ ПРЕПРОДАВА,АКО НЯКОИ ИМА СМЕТКА ОТ ДА ГО НАПРАВИ,ДА ПРЕКАРА ГАЗ ПРЕЗ ТУРЦИЯ,ТО ТРЯБВА ДА СА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ЗА ДА ИМА НЯКАКВА СМЕТКА.И това е една от причините да искат свирепо да махнат Ердоган.
  • 46 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Там си пише, бе трол кьорав - бензин 95, 98, нафта и газ!
  • 47 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Като прочетох написаното от теб и ми идва на акъла че свъщност може боко тиквата да я е измислил тая работа със скъпия руски газ след 2019 за да може да докара, примерно американски втечнен по някаква схема и негови хора да станат монополисти! Не бих се учудил ако тиквата направи нешо подобно, то от мафиоти всичко може да се очаква!

    Коментиран от #49

  • 48 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    "дреме ми на мен дали газа ще идва от катар сащ или русия ,но да бъде евтин."

    По колко начина искаш хората да ти докажат, че в България е евтина газта - за крайните потребители, ти нали си такъв тролче. Или в пещерите нямате газ, или не си краен потребител?! Ся ще спреш ли да ревеш за цената на руската газ? Още нещо - то хубаво искаш да минават пет-шеснайсе газопровода към България за да имаш избор от къде да си пълниш газовата на колата, ама я се замисли другите държави що не са го направили, ами използват руска газ? Отговора, тролче, е щото Русия е пазар - купуват им газта и им продават други стоки а парите се въртя помежду им. На арабелите, от които така или иначе си купуват нефт, какво ще им продават, как ще се връщат пари обратно, какъв пазар са арабите, каква промишленост развиват та да имат европейците възможност да инвестират - никаква! Затова и винаги ще върви работата с Русия, па ако ще и марсианците да докарат по-евтина газ от руската!
    Прочети пак №40 какво е писал за цената на газта.

    Коментиран от #50

  • 49 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "кроко":

    Боко нищо не мисли и измисля.Боко е с ранг на фелтфебел в сложната гео-политическа игра на големите. Служители от този ранг,имат право единствено да слушат и изпълняват.
  • 50 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "кроко":

    Е тука вече тотално обърка опорните точки , бива ли толкова неграмотност в световната икономика ? Ами арабските страни взети заедно са пет-шест пъти по-голяма икономика от Русия , а арабите са все още най-желаните клиенти по света , за съжаление на твоите московски спонсори. И са много по-голям клиент за всякакви стоки , като почнеш от инвестиционни и свършиш с луксозни . И стига си ни пробутвал глупости за една пропаднала държава която държи по-малко от 1 процент от световната икономика . А и за твое сведение арабите връщат почти три пъти повече от Русия пари от нефт и газ обратно в ЕС и САЩ , така че смени си теорииката , че тая изобщо не издържа

    Коментиран от #51

  • 51 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    При арабите инвестициите се изчерпват с тъговията, търговските обекти и имотите. И не фирмичките, дето подават тунинговани коли и бижута, определят политиката на една държава, а индустриалните гиганти.