20 Октомври, 2016 23:00 1 499 4

Учим Еквадор как се строи метро

  • лиляна павлова-
  • кито-
  • метро-
  • строеж
Учим Еквадор как се строи метро - 1
Снимка: Пресофис на МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова проведе среща с Маурисио Родас, кмет на гр. Кито, столицата на Република Еквадор.

На срещата бяха обсъдени широк кръг от въпроси относно развитието на градовете и предизвикателствата пред тяхното управление. Разменени бяха мнения по отношение на приоритетните политики на двете страни и инвестициите в тези сектори - изграждането на транспортна и водна инфраструктура, справяне с незаконното строителство, енергийната ефективност като държавна политика.

Министър Павлова приветства желанието на г-н Родас да получи информация относно изграждането на софийското метро като едно от най-модерните в Европа, тъй като се планира в близко бъдеще такова да бъде изградено и в Кито. Регионалният министър изрази готовност да представи и информация за българската практика в борбата с незаконното строителство. В еквадорската столица близо 70 на сто от сградите са незаконни.

Министър Лиляна Павлова е на работно посещение в Република Еквадор, където се провежда третата конференция на ООН по въпросите на жилищната политика и устойчивото градско развитие (ХАБИТАТ III).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Аз ще им обясня на еквадорци с две приказки как се строи метро.
    Викаш една турска фирма да ти го построи, а ти крадеш парите. След това при първи признаци, че метрото ще рухне заради калпаво строителство и икономия на материали изпращаш службите да го взривят имитирайки теракт. До половин час от ИДИЛ ще поемат отговорност за касапницата в метрото. Обявяваш национален траур и ни лук ял, ни лук мирисал.
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Хахахаха,ние ще ги учим!!!!По добре да питат Англия ,САЩ,РУСИЯ,Франция ,но от нас може да научат как се краде по време на строителството.
  • 3 Ник

    0 0 Отговор
    Тази статия да не е писал Борисов с партизанското има Бай ХХХ?
    Защото той учи всички! Понеже оправи държавата последно време учи е ЕС. - Все им казва какво да правят! И те го слушат разбира се!
    Понеже вече научи Меркел, Дейвид и другите кое как се прави той придоби световна популярност!
    Дойдоха чак от Южна Америка да се посъветват с великият мислител, докторанта по Маркучи, Генерала- каратист, Винету от Банкя
  • 4 jambazina

    0 0 Отговор
    В замяна те да ни учат как се води независима политика.