25 Октомври, 2016 12:15 1 569 6

Правителството одобри подписването на СЕТА

  • сета-
  • българия-
  • споразумение

Министерският съвет прие решение за одобряване и подписване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и ЕС и неговите държави-членки, от друга, съобщи пресслужбата на кабинета.

Одобрено е и Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада.

Правителството упълномощи постоянния представител на България към ЕС да подпише двата документа под условие на последваща ратификация и при условие на поет официален ангажимент от страна на правителството на Канада за отмяна на визовите изисквания за български граждани, желаещи да посетят държавата за целите на бизнес и туризъм, в срок, не по-късен от края на 2017 г. 

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси.

Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада обхваща целия спектър от теми, формиращи дневния ред на отношенията. Различни дялове са посветени на сътрудничеството в сферите на сигурността, борбата с тероризма, международната търговия и инвестициите, устойчивото развитие, миграцията и управлението на границите, научните изследвания, иновациите и комуникационните технологии, културата, образованието и контактите между народите. Установяват се механизми за канализиране на политическия диалог и провеждане на консултации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неееее

    0 0 Отговор
    къв е тоя зор бе????На всички им сана напълно ясно що за човек е Борисов.
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Отново бай г.з тиквуня предаде Българските Национални Интереси.

    Как мислите дали канадският министерски съвет се е засилил да сваля визите? А трябваше да ги свалят преди пет години.

    Боко тиквата е опасен за България. Най да те е страх от простия и простака.
  • 3 Бате Любо

    0 0 Отговор
    Повдига ми се от нашите управници - Това е сбирщина от продажници и некадърници..
  • 4 Различен

    0 0 Отговор
    Възмутен съм! Бесен съм!
    Подкупните ни и продажни управляващи пак предадоха България!
    За тях съд и тояга няма ли? То бива ибрикчии и блюдолизци, ама тези удариха дъното!
  • 5 Картър

    0 0 Отговор
    Нека си подписват, Валония няма да отстъпи!
    #ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУЦИТЕ!!!
  • 6 Тодоров

    0 0 Отговор
    Какво пречеше правителството да одобри СЕТА само при условие на отменен визов режим за Българи от страна на КАНАДА. Искали били гаранции от канадците за падане на визите до края на 2017 г. Ако канадците са на "зор" за подписването на СЕТА, могат да отменят визите само за една седмица. Много недалновидно решение от страна на БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. Ама какво се чудя - Борисов непрекъснато си противоречи и си променя и обръща мнението като палачинка по-няколко пъти на ден. Явно, освен рязането на ленти друго не му се отдава, напр. политическото мислене, ако опира до защита интересите на нацията и на отделния българин. Добре, че е белгийската провинция Валония, да мисли вместо нашите некадърни политици. Да вземем да ходим там да живеем.