26 Октомври, 2016 02:35 1 170 3

Депозитите стигнаха 66,38 млрд. лв.

  • бнб-
  • депозити-
  • левове
Депозитите стигнаха 66,38 млрд. лв. - 1

Депозитите в банките бележат нов ръст и в края на септември са стигнали 66,38 млрд. лева, сочат данни на БНБ. За първи път от пет месеца насам фирмените спестявания намаляват, пише в. „24 часа”.

 Те се свили с 245 млн. лв., но за третото тримесечие имат увеличение от 685 млн. лв. - 47% ръст на годишна база. Данните на БНБ показват, че общият размер на фирмените спестявания към края на септември е 18,586 млрд. лв., като годишният темп на увеличение се е забавил от 12,8 на 10,5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Време е за жътва
  • 2 Dalaylama

    0 0 Отговор
    Тези партенки може да си ги пускате в парламента !няма Сигорни банки ,умните хора си влагат парите в недвижими имоти затова цените им се покачват ,но за това нищо не пишат ! Банките са пирамиди ,с директори самогласували си огромни заплати и бонуси от вашите пари , Ай честито !!!
  • 3 Каракачанов

    0 0 Отговор
    Хората да не забравят че все пак у нас има олигархическа върхушка - бивши кадри на ДС които контролират голяма част от банковият пазар, по добре да инвестират в имоти