28 Октомври, 2016 08:56 1 852 1

"Булгаргаз" може да поиска поскъпване на природния газ от 2017-а

  • булгаргаз-
  • поиска-
  • поскъпване-
  • природния-
  • газ

След близо две години спад цените на газа последваха тези на петрола и тръгнаха нагоре, което ще наложи промяната им от началото на следващата година, посочи Николай Павлов

"Булгаргаз" може да поиска поскъпване на природния газ от 2017-а - 1

От началото на следващата година "Булгаргаз" може да поиска поскъпване на природния газ, но то няма да е голямо и няма да се отрази на цените на парното и топлата вода. Това каза в интервю за БНР изпълнителният директор на газовата ни компания Николай Павлов.

След близо две години спад цените на газа последваха тези на петрола и тръгнаха нагоре, което ще наложи промяната им от началото на следващата година, посочи Николай Павлов:

„В момента котировките на петрола вървят нагоре. Предполагам, че "Булгаргаз" ще поиска увеличение, но няма да бъде в такава степен, която да се отрази значително върху цената за топлофикационните дружества и индустрията.“

От началото на годината задълженията на топлофикациите са намалели над два пъти:

„Към настоящия момент вземанията от топлофикационните дружества са в размер на 103 милиона. Надявам се, да не се стига до крайни мерки по преустановяване на газоподаването.“

"Булгаргаз" все още подава гориво на "Овъргаз Мрежи", които миналата година останаха без доставки заради разрива на частното газоразпределително дружество с "Газпром":

„Всички клиенти на "Булгаргаз" заявиха своята годишна програма за 2017 година, с изключение на "Овъргаз Мрежи", които писмено декларираха своето желание за прекратяване на договора, считано от 1-ви януари 2017 година“, казва изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов.

От своя страна заместник-изпълнителният директор на "Овъргаз Мрежи" Светослав Иванов обясни за "Хоризонт", че независимо от писмото за прекратяване на договора с "Булгаргаз" това няма да се отрази на газоснабдяването на техните клиенти:

„От доста дълго време насам правим опити да предоговорим условията по договора с "Булгаргаз". Ние не сме изпратили просто едно уведомително писмо, с което се отказваме. В него има конкретни предложения за водене на преговори. Нашите клиенти няма да останат без газ.“

Светослав Иванов допълни, че разделянето на "Овъргаз" и "Газпром" все още не е приключило.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.