29 Октомври, 2016 09:16 1 876 4

ЕС и Канада подписват споразумението утре

  • сета-
  • брюксел-
  • подписване-
  • канада
ЕС и Канада подписват споразумението утре - 1
Снимка: БТА/АР

Търговското споразумение ЕС-Канада (СЕТА) ще бъде подписано в Брюксел на 30 октомври, съобщи Съветът на ЕС.

Насрочването на новата дата стана възможно, след като снощи държавите от ЕС приеха единодушно поставените от Белгия условия. Регионалните белгийски власти вчера също окончателно утвърдиха променените текстове. 

След като бъде подписано, споразумението ще влезе в сила предварително. В срок от две години националните парламенти на държавите от ЕС трябва да го ратифицират.

Белгия предложи да може да се оттегли едностранно от спогодбата, ако прецени за необходимо. Това настояване бе прието снощи от останалите държави в ЕС.

С влизането в сила на споразумението ще бъде задействано и решението на канадските власти за отпадането на визите за граждани на България и Румъния. Предвидено е визовият режим да отпадне най-късно до края на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХИП

    0 0 Отговор
    Бойко ни продаде. С подписването трябваше визите веднага да отпаднат. Заради стотина визи Бойко продаде 6 милиона.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 antimediator

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХИП":

    Като не ти харесва уривай се в Сибир.
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХИП":

    Та кои сте "вие",дето Бойко ви е продал?А случайно да се сещаш ,че и Господ не може да ви продаде,ЗАЩОТО СТЕ НЕПРОДАВАЕМИ?А който си има бизнес и пари ,и сега няма никакъв проблем да отиде където си иска по света.Защо обаче такава гмеж като тебе се е разплакала за Канада,след като нямаш пари дори за автобусен билет от селото ти до близкия градец?