10 Декември, 2016 08:51 1 929 1

Форум във Виена за съкращаване на добива на петрол

  • опек-
  • петрол-
  • нефт

На 30 ноември за първи път през последните осем години ОПЕК реши да свие добива си до 32,5 милиона барела дневно

Представители на ОПЕК и на производителки на петрол извън картела се срещат във Виена с намерението да постигнат споразумение за съкращаване на добива, което да подкрепи цените на пазара, съобщиха световните агенции.

На 30 ноември за първи път през последните осем години ОПЕК реши да свие добива си до 32,5 милиона барела дневно.

Сега предстои такова споразумение да бъде сключено и с производителките извън ОПЕК, от които се очаква да свият добива си с 600 000 барела дневно от догодина.

Руските петролни компании вече подкрепиха предложението на Министерството на енергетиката за намаляване на добива, съобщи пред журналисти министърът на енергетиката Александър Новак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    2 0 Отговор
    На 150$ за барел бензина беше 2.20лв.
    Сега за 50$ барела бензина е 2.02лв.

    Предстои ли бензина да стане 2.60?