Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 21:47 2 173 0

Проектът "Smart hand" спечели наградата Empower за 2011 г.

  • empower-
  • награда-
  • млади предприемачи

Проектът "Smart hand" за протеза-изкуствена ръка на Георги Чипов спечели наградата Empower за 2011 година. Тя бе връчена тази вечер от посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик, предаде БГНЕС.

Сред останалите финалисти са проектите "Гейм Крафт" на Виталий Филипов, проектът "CEZEBRAL" на Камен Кънчев и Георги Георгиев за мобилен шопинг съветник, "Смелите домати" на Вера Райчева, Ана Райчева и Евгени Стойчев, "Изпитай Ме" на Иван Анев и "Пайпремблинг" на Иван Раденков и Адриан Паскалев.
 
В тазгодишното издание на състезанието имаше най-много проекти от сферата на информационните технологии. Шестте екипа предприемачи ще си разделят 200 хиляди лева от конкурса на Empower. До последния етап на конкурса достигнаха десет финалиста, като на старта тази година са се съревновавали 161 проекта. Най-висок процент на кандидатите и финалистите - около 30%, в сферата на информационните технологии. Единственото условие за участие в конкурса бе кандидатите да бъдат между 18 и 35 години. Най-добрият проект в конкурса за млади предприемачи получи 50 хиляди лева, а останалите 5 си разделят по 30 хил. – средства, достатъчни за стартиране на бизнес. 
 
 
Наградата Empower е ежегодна награда за изключителни млади предприемачи. Целта й е да съдейства на талантливите български младежи да разгърнат своя пълен потенциал чрез подпомагане стартирането на реален бизнес, базиран на иновативни идеи. Това ще допринесе не само за просперитета на българската икономика, но и за разрешаване на някои от най-предизвикателните проблеми в световен мащаб. Конкурсът "Награда Empower за изключителни млади предприемачи" е инициатива на Фондация "Empower United" и е подкрепена от Американската агенция за международно развитие (ААМР) и Фондация "Америка за България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА