Last news in Fakti

29 Ноември, 2011 11:32 1 538 0

Либийският посланик обсъди икономическото сътрудничество с БТПП

  • исса ашур

Страната му разчита на България за изграждането на пътища, болници, училища

Либийският посланик обсъди икономическото сътрудничество с БТПП - 1
Снимка: БГНЕС

Първото официално посещение на временно управляващия Посолството на Либия у нас Исса Ашур в българска институция се осъществи в Българската търговско-промишлена палата, съобщиха от БТПП. Той се срещна с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и почетният консул на Йордания в България д-р Хасан Бармауи.

Симеонов представи виждането си за по-широко сътрудничество с Либия в икономическата сфера, като подчерта, че БТПП и страната ни подкрепят демократичното развитие на страната, тъй като тя е наш традиционен търговски партньор от години. Споделена бе и радостта от новината, че премиерът на Либия Абдул Рахим ал Киб е оцелял след опита за атентат срещу него.

Посланик Ашур направи обзор на хода на събитията през последните месеци. След 8-месечна война е унищожена цялата инфраструктура. Страната има нужда от изграждане на пътища, болници, учебни заведения, железопътна мрежа, летища. За това тя разчита на партньори от чужбина, включително България.

Обсъдени бяха инициативи за активиране на двустранното икономическо сътрудничество и по-конкретно осъществяване на посещение в България на председателя на Федерацията на търговските, промишлените и занаятчийските палати в Либия, заедно с бизнесмени от арабската страна, което се очаква през втората половина на януари следващата година. Той предаде проект на споразумение за сътрудничество с федерацията.

В заключение председателят на Палатата очерта секторите, към които са насочени интересите на българските фирми - строителство, селско стопанство, търговия, туризъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА