Last news in Fakti

2 Декември, 2011 00:45 1 540 0

Държавата трябва да си напише домашното

  • бтпп-
  • симеонов-
  • награди
Държавата трябва да си напише домашното - 1
Снимки: М. Богданова

«Държавата трябва да си напише домашното – да не влошава условията, да облекчи живота на бизнеса с улесняване на административните дейности, с търсене на начини за осигуряване на повече кредити и достъп до заеми». Това каза в отговор на журналистически въпрос в каква посока трябва да се работи, за да се избегне кризата през следващата година Цветан Симеонов, председател на УС на Българската Търговско Промишлена Палата. Според него трябва да има рязко облекчаване във всички процедури по усвояването на европейските фондове, защото все още сме назад с програмата. И през 2011-а няма да достигнем за година 20% от средствата да бъдат усвоени.

«Ние ще продължаваме да осигуряваме условия за фирмите. Ще продължим да бъдем техния най-голям помощник», увери Симеонов.

За 18-та поредна година БТПП награди водещите фирми в икономиката на България. Класацията, която Палатата изготвя илюстрира положителните изменения в българската икономика и е доказателство за успешен мениджмънт. Ето и наградените:

Трейшън Клифс Голф енд СПА Резорт – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.»

 

Орифлейм България – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по максималната величина на печалбата на 100 лв. Собствен капитал през 2010 г.»

 

БГ Агро – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по максималната величина на печалбата на 100 лв. Приходи от продажби през 2010 г.».

Търговско-промишлена камара-Пловдив – първо място в категорията «Регионална търговско промишлена палата/камара».

Българска асоциация за геотехниеско и тунелно строителство - първо място в категорията «Браншова организация – за принос при постигане целите и задачите на БТПП»

Негово превъзходителство Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария у нас за принос в двустранните икономически отношения и последователна подкрепа за усилията на БТПП, за развитие и задълбочаване на процесите на европейската интеграция.

Гражина Хоронжекивич – търговски съветник, завеждащ отдел «Промоция на търговията и инвестициите» Посолство на Република Полша у нас за значителен принос за активиране на икономическото сътрудничество между Бъгария и Полша

СТИВ на Република България в Република Австрия за развитие на двустранната търговия, туризма и износа, и значим принос за привличане на чуждестранни инвестиции в България

Българско национално радио за обективно представяне полята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната и отразяване на позициите на членовете по актуални проблеми.

Росинка Проданова – журналист в БНР-Благоевград за обективното отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални бизнес теми, с ясен сигнал за работата в интерес на българските предприемачи и ролята на системата на Палатата.

Дъбрава 99 – първо място в категория «50 фирми с приходи от продажби до 3 900 000 лв., класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.».

Електроенергиен системен оператор - на първо място в категорията «25 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2010 и 2009 г.».

«Топ 10х6 – фирми с максимални приходи от продажби за 2010 г. В националните райони за планиране»

Енемона – северозападен район за планиране

Идеал Стандарт-Висима – северен-централен район за планиране

Солвей Соди – североизточен район за планиране

Национална електрическа компания – югозападен район за планиране

КЦМ – южен-централен район за планиране

Нафта-трейдинг – югоизточен район за планиране


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА