Last news in Fakti

2 Декември, 2011 18:42 1 208 0

Една трета от предприятията в България са собственост или се ръководят от жени

  • софия-
  • предприятия-
  • собственост-
  • ръководят-
  • жени

Една трета от предприятията в България са собственост или се ръководят от жени. Във възрастовата група до 30 години, съотношението е едно към едно. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков при откриването на форум, посветен женското предприемачество. Конференцията е организирана от Българската асоциация на жените предприемачи и BPW Sofia, а Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е съорганизатор на форума, заедно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, МРРБ, МТСП, Столичната община и БТПП.
По думите на министър Трайков това доказва значимата роля на дамите в ръководството на корпоративния свят.  Очевидно е, че и  държавната политика, и организации като Българската асоциация на жените предприемачи, дават възможност за разгръщане на пълния потенциал на жените като лидери и мениджъри, подчерта още министър Трайков пред участниците във форума.  Разчитаме на вас и очакваме вашите идеи, принос и вашата креативност, обърна се той в заключение към жените предприемачи. 
Целта на Международния форум на женското предприемачество е да насърчи бизнес лидерството сред  дамите и да популяризира активното им присъствие на мениджърски позиции в света на бизнеса и сред обществеността, като представи, от една страна, дейността на ръководените от тях компании, а от друга – подложи на обсъждане актуални теми за женското предприемачество.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА