Last news in Fakti

6 Декември, 2011 16:38 4 053 0

Goldair Handling Bulgaria ще обслужва Qatar Airways

  • goldair handling bulgaria-
  • qatar airways

За нас е чест избраната за най-добра авиокомпания за тази година в света -  Qatar Airways, да ни предпочете за партньор в България. Споразумението между двете компании е било подписано на 14 септември.

Това заяви за Факти.бг изпълнителният директор на Goldair Handling Bulgaria Периклис Минцис.

На работен обяд с български медии той представи развитието на компанията за последната една година откакто стъпи на българския пазар. Инвестицията ни за летище София е част от стратегия за регионално развитие за страните с въздушен трафик, сходен с този на Гърция, що се отнася до чартърни и редовни полети, заяви Параклис Минцис.

Общо инвестициите на компанията надхвърлят 50 млн. евро. В Гърция, в Goldаir Goldair Handling Bulgaria работят над 1000 служители, а извън стрната- над 400 души. Като 85 от тях са включени в обслужването на Летище София,  уточни Андреас Фотакис, директор бизнес развитие. Инвестицията ще възлезе на близо 12 млн. евро.  

Goldair Handling е единствената гръцка компания, която обслужва летища в 2 съседни страни- Кипър и България. На Острова на Афродита компанията се грижи за летищата в Ларнака и Пафос. В Гърция компанията се грижи за 18 летища и има пълен лиценз за наземно обслужване.

Търсим и други възможности на Балканите. Перспективен регион в близките години ще е Адриатика.  По тази причина плановете ни са насочени към Загреб, Сплит и Добровник, прогнозира пред Факти.бг  Димитрис Папамихаил, член на борда на директорите.

За привличането на дадена авиокомпания за клиент определящи са не само по-добрите цени, разкрива пред Факти.бг Периклис Минцис. Ти трябва да предоставящ високо качество на услугата, в което влиза и по-доброто обслужване на пътниците, тъй като клиентите се сблъскват именно със служителите на наземния оператор. Именно по тази причина Qatar Airways ни избра, разкрива тайните на успеха Периклис Минцис. Той посочи, че компанията се интересува от летищата в Бургас и Варна в своята стратегия за развитие на Балканите.

Катар Еъреуйс има четири полета на седмица от София до Доха, Катар, през Букурещ, Румъния, със самолет А320, като намерението на компанията е скоро да увеличи оперативния обем на полетите на Летище София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА