Last news in Fakti

31 Януари, 2012 11:30 1 050 1

БТПП обсъди възможностите за бизнес в ЮАР

  • бтпп-
  • южна африка

Посланикът на Република Южна Африка Н.Пр. Шийла Камерер посети БТПП, за да представи на ръководството на Палатата новоназначения консул и съветник по политически и икономически въпроси Бойки Мотлунг, съобщиха от пресофиса на организацията.

По време на срещата бе отбелязан значителният ръст на търговския стокообмен между България и ЮАР.
За първите десет месеца на 2011 г. той възлиза на 109.2 млн.щ.д. Българският износ също е нараснал значително в сравнение с предходните периоди. През миналата година България изнася основно нефтени масла, пръти и профили от мед, електрически акумулатори, метални изделия, плодове и др.

Южноафриканската страна проявява засилен интерес към възможностите и условията, които предоставя българския туристически пазар, особено предвид наличието на четири годишни сезона у нас, добрата курортна и медико-санитарна база и достъпните цени.

Посланик Камерер сподели, че през 2012 г. двете страни ще отбележат 20 години от установяването на дипломатически връзки. По този повод се подготвят много събития в България.

Едно от тях ще бъде с икономическа насоченост – за представяне на напредъка на икономиката на Република Южна Африка и бизнес възможностите, които тя предоставя. БТПП ще окаже съдействие на Посолството за организиране на събитието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гъзибаров

    0 0 Отговор
    БТПП по-добре да обсъди възможностите за бизнес у нас.Смешници.