17 Февруари, 2012 16:57 1 239 2

България е интересна за тайванските туристи

  • тайван-
  • туристи-
  • бтпп-
  • интерес-
  • бизнес
България е интересна за тайванските туристи - 1
Снимка: BCCI®2012

От януари 2001 г., когато влизането на тайвански жители в страни от Шенген се осъществява без виза, пътуванията им са се увеличили с 40%. Културният и зимният туризъм в България имат потенциал да привлекат туристи от Тайван.

Това стана ясно днес, след като БТПП бе посетена от представители на дипломатическия офис на Тайпе в Гърция, отговарящ за България, съобщиха от палатата.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и зам.председателят Георги Стоев обмениха идеи за по-тясно икономическо сътрудничество с Агнес Хуа-ю Чен, представител и Си Джей Ло, икономически директор в представителството. В срещата участваха и г-н Литиен Чен, директор на Тайвански търговски център в София и д-р Андрей Ковачев, ръководител на българската делегация в ЕНП и зам.председател на Комисията по външните работи в Европейския парламент.

 Гостите информираха за две предстоящи посещения в София на бизнесмени от Тайван през май и юни тази година. Проявени са интереси от тайвански фирми за сътрудничество в областите на възобновяемите енергийни източници – фотоволтаични системи, хранително-вкусова промишленост, туризъм. В България вече работи тайвански инвеститор, изградил соларна станция с мощност 3,4 МГW в Угърчин. Това е добър пример за възможностите, предлагани в нашата страна за бизнес в тази област.

В Тайван има интерес към български хранителни продукти – кисело мляко, сирене, вина. Това е област, недостатъчно развита към момента.

По време на срещата бе получена и покана български фирми да посетят Тайван, по-специално по време на две специализирани изложения – за храни и напитки, през месец юни и за пътувания и туризъм през октомври тази година. БТПП пое ангажимент да информира своите членове за тези възможности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Дали соларната станция в Угърчин се управлява от българи?
  • 2 стар бук

    0 0 Отговор
    България е интересна и за туристите от Тринидад и Тобаго ,Мозамбик и други екзотични държави.Голям наплив,голяма далавера.