Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 14:45 2 063 8

Правителството обещава подкрепа за малкия и среден бизнес

  • правителство-
  • подкрепа-
  • малък и среден бизнес-
  • борисов-
  • трайков

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Съюз „Произведено в България”

Правителството обещава подкрепа за малкия и среден бизнес - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков проведоха днес в Министерския съвет работна среща с представители на Съюз «Произведено в България». По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за подкрепа на малкия и средния бизнес у нас, както и регламентирането на взаимоотношенията между всички субекти на пазара - производител-доставчик-търговец- клиент, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Министър-председателят увери членовете на Съюза, че  предстои да бъдат внесени за одобрение в МС промените в Закона за защита на конкуренцията, които предвиждат въвеждане на максимални договорни срокове за заплащане на доставките, както и прецизиране на правомощията на Комисията за защита на конкуренцията във връзка с действията срещу нелоялните практики и злоупотреби с пазарна мощ.

Максимално бързото приемане на поправките в закона ще помогнат за развием българския пазар и да регламентираме взаимоотношенията между доставчици и търговци в сферата на добрите практики и изцяло в защита на потребителя”, заяви г-жа Мариана Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България. Според нея сътрудничеството между държавата и бизнеса трябва да се развива и да се прилагат всички възможности за популяризиране на българските стоки и услуги.

„Получихме пълна подкрепа и уверението на министър-председателя, че най-належащите неща, свързани с премахване на нелоялните пазарни практики, ще бъдат предприети като действия. Положителен отговор имаше и във връзка с идеята ни за подпомагане изграждането на тържища и пазари за директен достъп на продукцията на нашите предприятия до клиенти, без прекупвачи и без допълнително увеличение на цените”, заяви г-н Лукан Луканов. Според министър Трайков подобна идея би могла да се реализира в тясно сътрудничество между представителите на бизнеса и местните власти.

Участниците в срещата изразиха мнение, че приемането на измененията и допълненията в Закона за защита на конкуренцията и подобряването на условията, в които функционират малкият и средният бизнес, ще доведе до редица положителни промени в сферата на заетостта, възнагражденията и потреблението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин Найденов

    0 0 Отговор
    след дъжд качулка ,след като го съсипа сега ще го подкрепя .
  • 2 Васил

    0 0 Отговор
    Боко нещо гледа като ваксинирана кокошка
  • 3 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Аз съм пенсиониран полицай и имам мой чифлик за производство
    на селскостопанска продукция!ВИЕ не ме стимулирахте,а ме обложихте с данък.БОЙКО ТОВА ТИ ГО ПИШЕ ТВОЙ КОЛЕГА,КОЙТО БЕШЕ НАЦИОНАЛ -военно приложен многобой НА МВР ПРЕДИ ДА СЕ
    ОРГАНИЗИРА гомм и ЯНКО ДИМОВ беше жив!
  • 4 oceljal li sam

    0 0 Отговор
    Не на умрял, а на болен се бие инжекция.
  • 5 абв...гз

    0 0 Отговор
    Всички полицаи от правителството на борсата.
  • 6 ???????????

    0 0 Отговор
    И тате обеща да ми купи колело..........ама друг път.
  • 7 Трифон

    0 0 Отговор
    предлагам да се направи програма за щастливи депутати и примиери.да сменим столовете в парламента с нови по-удобни.да сменим возилата им с още по-луксозни(ако има такива де) и т.н. за да може когато дойде големият ден да заспят спокойно.
  • 8 Бойко до Иракли

    0 0 Отговор
    Ираклииии,не ти ли се плащат данъци бе?Малко поне.10%.Хубаво е само да се лапа.От държавна служба,че на слънчевия завод.Мутика 15ти номер,и да живей,живей труда.