29 Април, 2012 14:58 950 1

Станишев: Сивата икономика е 40%

  • сива икономика-
  • сребърния фонд-
  • сергей станишев
Станишев: Сивата икономика е 40% - 1
Снимка БГНЕС

Не сме само ние сме гневни, много хора в България са гневни от състоянието на държавата и от начина, по който живеят и от огромната безработица, каза в предаването "Неделя 150" по БНР Сергей Станишев, лидер на БСП и президент на ПЕС. По думите му управляващите покровителстват сивата икономика, която е достигнала 40% от БВП. Социални придобивки се отнемат, хората губят надежда и перспектива. Променят закони, за да не се изпълняват социалните придобивки. Швейцарското правило, което ние въведохме беше отменено законово по същество, за да не ги плащат тези придобивки, каза Станишев.

По темата за Сребърния фонд, лидерът на БСП определи действията на финансовия министър Симеон Дянков като отчаяни. Посягат към Сребърния фонд, който е защитен със закон. Сега смучат от бъдещето на българите. И ние ще излезем на 1 май, за да кажем, че не приемаме такава политика, която мачка малкия и средния бизнес, създава държавно – олигархичен капитализъм, ограбва страната. На много хора им е писнало от всичко това, заяви Сергей Станишев.

Ние – БСП сме отрицание на модела, който ГЕРБ налага. Отрицание на полицейщината, на този модел на олигархичен капитализъм, който сега се развива в най – ярка форма, заключи лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядко

    1 0 Отговор
    Как не ви е срам другари