Last news in Fakti

18 Май, 2012 08:23 1 092 0

$ 38 за една акция на Фейсбук

  • фейсбук-
  • борса-
  • facebook-
  • акция
$ 38 за една акция на Фейсбук - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията - собственик на социалната мрежа Фейсбук съобщи, че 421 милиона акции се качват на борсата на цена от 38 долара за акция.

Това е с 25% повече от обявеното в сряда и означава оценяване на компанията максимално до 104 милиарда долара.При интерес могат да се продадат до 63,18 милиона акции.

Акциите на Фейсбук трябва да започнат да се търгуват на пазара за електронни технологии Насдак /Nasdaq/ в петък под знака FB. Това е най – могъщото навлизане на борсата на ценни книжа от технологичния сектор и второ по големина за американска компания във всички сектори. Първото място се държи от Виза /VISA/.

Самата компания Фейсбук притежава 180 милиона акции. При наличие на голям интерес от страна на инвеститори, могат да се изтъргуват до 63,18 милиона акции FB.


В 16 ч. българско време основателят и главен управляващ директор на компанията Марк Зукърбърг лично ще удари звънеца на борсата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА