23 Май, 2012 17:22 1 445 0

Fitch и БТПП обсъдиха перспективите за икономиката ни

  • фич-
  • бтпп
Fitch и БТПП обсъдиха перспективите за икономиката ни - 1
Снимка: БТПП

Представители на рейтинговата агенция Fitch посетиха БТПП, съобщават от пресслужбата на организацията.

Матео Наполитано, директор, и Роуена Макфарлейн, анализатор, се запознаха с нагласите на бизнеса относно стопанската конюнктура в страната и областите, в които е необходимо да се прилагат мерки за развитие на предприемачеството. От страна на Палатата им бе предоставена следната информация:

-Очакванията на членовете на БТПП за 2012 г. в няколко важни насоки: бизнес климата в страната, приходите от продажби, инвестиции и заетост;

-Оценка на бизнеса за стопанския климат в страната според проучване на Палатата;

-10-те най-важни мерки, които ще доведат до растеж и повишаване на конкурентоспособността на българските фирми;

-Мненията на бизнеса за областите, в които е нужно да се извършат/ продължат реформите и др.

По време на срещата председателят на Палатата Цветан Симеонов подчерта основните предимства на България като място за правене на бизнес - макроикономическа стабилност, ниски данъчни ставки за корпоративното и персоналното подоходно облагане, стратегическо географско положение. Той се спря и на необходимостта от допълнителни мерки за постигане на напредък - най-вече действия за намаляване на административната тежест за бизнеса, внедряване на електронно правителство и ефективното усвояване на средства от ЕС.

В рамките на дискусията бяха обсъдени и области на бъдещо сътрудничество между Fitch и БТПП, като беше подчертан потенциала на Палатата за реализиране на бизнес проучвания и изготвяне на класации на фирми по избрани финансови показатели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА