Last news in Fakti

31 Май, 2012 16:44 13 927 39

Гриша Ганчев се оттегля, разпродава бизнеса си

  • гриша ганчев-
  • продава-
  • бизнеса си
Гриша Ганчев се оттегля, разпродава бизнеса си - 1
Снимка БГНЕС

Собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли. Това свое намерение обяви пред Дарик самият Ганчев. Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

Предявяването на обвинения срещу Гриша Ганчев за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група е станала с 24-часова заповед за задържане от страна на ГДБОП. Бизнесменът е престоял в ареста обаче само два часа и 45 минути в ранния следобед на 29 май.

Пред Дарик Гриша Ганчев обясни, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като „посредник" при заплахата за убийство срещу шефа на НАП Красимир Стефанов. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е „заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов. Според Ганчев репликата: „Ще го изкормя тоя твоя човек „червенобузест"!... Ще му разпоря корема, рано или късно, това трябва да ти е ясно!... Но ти казвам, че ще му увия червата около ушите!... Ще видиш какво ще стане!...", е манипулирана от полицията. Изреченията били събрани от няколко различни разговора.

Целият случай от акция „Захар" на 10 май до днес бил нагласен. Гриша Ганчев засега се отказва от сделката с още един инвеститор за покупка на част от футболния клуб ЦСКА. В момента „Литекс" също не бил сред приоритетите му в бизнеса.

Пред „Дарик" споменатият в прокурорското постановление като посредник Недялко Димчев Чандъров не си спомни за телефонен разговор с Гриша Ганчев. Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ добави, че от 10-12 години не е в системата на данъчните и не знае нищо за смъртната заплаха срещу шефа на НАП.

Според "Правен свят", психологическа експертиза доказала, че директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов е изпитал "основателен страх" от заплахите, отправени от бизнесмена Гиша Ганчев.
Заплахата била записана със специални разузнавателни средства. Оказва се, че Гриша Ганчев е бил подслушван във връзка с аферата "Захар". Според данните от СРС-тата тирадата на Ганчев по адрес на директора на НАП била доста по-дълга от досега оповестеното.
Близки до разследването обясниха днес, че по-късното обвинение на Ганчев вероятно се дължи на обясненията на някой от шестимата, арестувани на 10 май заради източване на ДДС в захарния бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Николов

    4 2 Отговор
    слуха е 4е му искал 10 милиона и отказал на Бойко и затова
  • 2 Фан

    4 1 Отговор
    Ми той и на други Миро Найденов е искал 2 млн. лв за да не ги закача и същите хора вече са се простили с бизнеса си защото не са му ги дали! Граждани за Елементарно Рекетиране на Българите!
  • 3 georgi

    4 1 Отговор
    Идват избори.......започва се......
  • 4 sss

    2 1 Отговор
    tva e pora4ka ot boiko borisov za da mu zeme biznesa i da izkarva pari vie kvo si mislite ama naroda ni e gl/pav kat taraba i go izbirame taq mutra
  • 5 ккк

    2 1 Отговор
    bibi-cici reket
  • 6 boss

    1 1 Отговор
    taka stavat neshtata v nashata darjava, edin 4ovek zapo4neli da preuspqva, i zapo4va vednaga plueneto po negov adress. Ako ne si kam pravitelstvoto ne mojesh da preuspeesh !Ne se pozvolqva ili ne se izvarshva 4estni targove
    navsqkade v opravlenieto mafiotshtina !
  • 7 наш

    2 1 Отговор
    е кви си ги избираме -как да тръгне икономика кой смее да започне нещо -давайте с идеите си на самолетите-щото следващите ще са още по гладни и стой та гледай докато те вземат бизнеса на тези ....ако е останал бизнес изобщо щото това тука е пълен т...к а не икономика..абе от площада идват правдините ...докато е празен ще е се така..
  • 8 nekoi si

    3 0 Отговор
    Na skoro pisaha 4e 27000firmi ot srednia idreben biznes /kakvoto i da zna4i tova/ sa spreli deinost za 3 meseca ??? Sega podkaraha i golemia biznes !!!Iavno v BG i avtomobilostroene skoro niama da ima!!!
  • 9 ВИП АМГ

    1 3 Отговор
    abe kakvo pliuete Borisov.da ostavi tia smeshnici da si tochiat DDS na volia?pak pitam zashto pri Stanishev malchahte kato ribi?
  • 10 цеденевист

    2 0 Отговор
    Заради синът си и аз ще зае.а и бизнес и БЪЛГАРИЯ.
  • 11 БМ-21

    3 1 Отговор
    Явно ,,1984,, дойде в Б/я. Някой казал нещо , а той не знае че го е казал. Да ама ,,БИГ БРАДЪР,, (милицията) не спи, даже нищо да няма ,ще ти го съчини.Явно ГЕРБ са гладни.Искат за 4-ри години да заграбят това дето са пропуснали 20 г. Става нещо като арестуването на М.Очите.Те го арестуват вСофия, а той си пие кафето в Бургас. Един казал , друг........ Алооо!!! Свободната и независима преса , къде сте....?Говори се за рекет на т. н. бизнесмени в цялата страна за милиони от управляващите. Събудете се !То толкова сте свободни, да не говоря за независимост.Пък с какви приказки за прозрачност, нов морал и т.н. доидоха ГЕРБ на власт , а докараха ,,БИГ БРАДЪР.. ,,ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ---МИЗЕРИЯ ,ГЛАД ,ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА +МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА,, безумието с демокрацията продължава..!
  • 12 иохо

    3 1 Отговор
    всичко е пълен т...к най голямата мутра в българия го напраихме начело на държавата той пък взе да маха дружките и да си мисли че е недосегаем всичките си бъркат или са си бъркали по г...вете
  • 13 човек без връзки

    1 1 Отговор
    ДОВИЖДАНЕ КОМУНИСТ НАГЪЛ
    Вервам ти брато, че без връзки в ДС си станал милиардер.

    АЙДЕ ЛЕКА НОЩ !!! от ЦРУ...
    Само да вдигнат стандарта малко и да намалят безработицата че издивех тука ... какво е това по 180 души за едно работно място !!!!
  • 14 БМ-21

    2 1 Отговор
    Яяяя!Това ,КОМУНИСТ, НАГЪЛ,за Б.Б. ли се отнася,защото и той е бил в БКП и даже напуснал работата в милиц. школа ,защото не искал да се деполитизира(т. е. да напусне МВР).Вярвам ,че без връзки в ДС имаше над400 милиона преди да стане секретар в милицията-извинете --полицията. А някой да знае кой е агент БУДА.... Едно време Я.Янев питаше ама му затапиха устата (казват с пари и то яки)
  • 15 БМ-21

    0 0 Отговор
    моля извинение(т.е. да напусне БКП)
  • 16 Калоян Велинов

    3 0 Отговор
    Знаете ли значението на израза; КАРАМИНЙОЛ??? Е ТОВА СЕ СЛУЧВА В ТАЯ ДЪРЖАВА!!!!!!
  • 17 гост

    2 1 Отговор
    ББ=ГРОБ=КРАИ НА ИКОНОМИКАТА И ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАСТЕЖ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иракли Иракли

    2 1 Отговор
    НЕМОЖЕ ДА БЪДЕШ ЧОРБАДЖИЯ С ПАРИТЕ НА НАРОДА!
  • 20 емси

    0 2 Отговор
    Абе,що ви стана жал,така изведнъж за бизнесмените...лъснаха им г.зовете,и се разбра как си печелят милионите! Има още много-знам в криза е по-добре да има сива икономика,заетостта е по-голяма,но крайно време е да излезнем от това блато.Ще го преболедуваме и това,но....да видим кой ще му купи бизнеса...и той потенциално ще е за прокурор! Никога не биха разбрали кефа да заспиваш спокойно вечер,без угризения,че си излъгал,измамил или ограбил някого...
  • 21 Явор Кръстев

    1 1 Отговор
    Според мен има два варианта за обяснение на случващото се : Или ББ е решил да вземе бизнеса му ; или е получена заповед "от горе" да се реши проблема с китайските коли в Европа.
    Между другото подобни неща се случиха и с някои руски олигарси .
  • 22 И бабите не вярват вече

    2 0 Отговор
    Всичко това ми звучи много смешно и жалко. По-брутално и от соц. времената. Един казал нещо на втори за трети и тои го казал на четвърти,а пък тои се оплакал на Ц.Ц. и аиде в зандана. Не споря,че Г.Ганчев нямя причина да е вътре,но за това звучи жалко,подло,долно и не риално за които и да е съд в света.
  • 23 Иван

    1 1 Отговор
    И защо край на икономическият растеж,защото джуджето се издъни на границата ли,защото червените кхмери му подариха заводи за захар,а той внася,/икономически растеж има когато се произвежда,или когато се внася/за да върти далавери.Агент Гоце сдаде властта и протекциите свършиха.
  • 24 грейт фак

    2 1 Отговор
    Кво го жалите бе.... и децата знаят кой му даде парите на бореца, за това сега вашите деца гладуват и се чудите как да свържите двата края. Тва за китайските коли пък е пълна измишльотина, да поръчка е на Мерцедес, знам го от сигурен източник, много са се изплашили за пазара. ХА ХА ХА
  • 25 КРАЛИ МАРКО1

    2 0 Отговор
    всяко начало има и край АЗ КАК ЖИВЕЯ С 150 ЛЕВА ПЕНСИЯ ????????
  • 26 купувам ГУ за скраб

    2 0 Отговор
    Сега, който си е купил кола Грейт Уол да му мисли от къде ще си намери части, като почне да се руши.....
  • 27 Ники Николов

    1 0 Отговор
    Ганчев няма да живее с 150лв, а с 1,5 милиарда след като си продаде нещата ,нека му е зле
  • 28 кик

    1 0 Отговор
    гриша гришааа ако ти бях на мястото боко и компания да са покойници отдавна
  • 29 чичо

    1 0 Отговор
    На всички е ясно, че Гриша Ганчев не е света вода ненапита, но че случващото се в момента е дирижирана полицейщина е вън от съмнение! Да си припомним ли случаите с Гуцанов, с ЕРП-тата, с цигарените босове, с Нефтохим, с Ковачки, Софийски имоти, лекарствата, магистралите, ДПС, ...Списъка е безкраен, но всеки един от случаите се оказваше поредната шепа прах в очите на "народа" и ....поредната порция "дарения" за ББ и ЦЦ
  • 30 маргините

    0 0 Отговор
    еййй ще се съюзим срещу гроб и боко си4ки знакови фигури от вси4ки нива на бизенса, от станишев до митьо о4ите , ще разполагаме и с ядрено оръжие...може да сме в конфликт в средите на бизнеса си но срещу боко ще се съюзим
  • 31 фгдфгд

    0 1 Отговор
    ТОВА НЕ ГО ПРАВИ КУКЛАТА НА КОНЦИ ББ

    От време на врем му дърпат конците от САЩ и вземе да направи нещо СМИСЛЕНО ... през останалото време виждаме САМО ПРОСТОТИЯ от него !!!
  • 32 кик

    1 1 Отговор
    типи4ен американски на4ин на работа...оставят те да се развиеш и хоп шута от бизнеса и те запо4ват да прибират пе4албите...ти само минаваш първия момент на риска и когато нещата потръгнат си вън има и втори на4ин на действие когато те оставят да похар4иш вси4ки пари да направиш бизнес и после те шунтират след като си вложил вси4ко и няма от къде пове4е ти бият пак шута
  • 33 такс-мейкър

    1 1 Отговор
    до кик
    Напротив, типичен българо-руски начин на работа. Дават на един криминален борец да върти едни пари, казва се "бушон", след време бушона изгаря и парите отиват при предишните им собственици. Предимството за бушона е, че го наричат бинзесмен, живее охолно и тъне в лукс, до момента, когато кукловодите му не си поискат дължимото.
    В случая бушона е жив и здрав, ще му дадат пари за, които никога не е мечтал, ще продължи да живее добре за разлика от тези, които са генерирали тези приходи, така наречения народ!!!!
  • 34 почващ да загрява

    1 0 Отговор
    Че Гришата не е цвете, то е ясно - кво искаш от един борец... Но от друга страна нещата срещу него са твърде аматьорски скалъпени!
  • 35 кошка тулева

    0 0 Отговор
    ще продава къде ще ходи той е от предишните власт имащи сега са дошли нови и те искат старите да си ходят а тоя какво е чакал до сега вече е късно а можеше да си отиде и да се отърве
  • 36 кик

    0 0 Отговор
    до 34 ама от хора който мислят 4е спортистите са тъпи......не етака просто имат коренно разли4ен подход от другите които не са спортисти........не може да си спортист и да си тъп....това което за теб е тежко и не можеш да го вдигнеш за него е леко и може ..разли4на страттегия..и какво като е борец?вие като не сте борци да не би да имате по големи и успешни бизнеси?спортиста е по наход4ив и по успешен в всяко на4инание
  • 37 и аз искам

    0 1 Отговор
    Ей, аман от човешка лакомия, аз ако съм на мястото на бореца щях да съм най щастливия човек на света.
    Не стига, че му дадоха да върти милиони, да живее 20 години, като цар, сега пак ще му оставят някой друг милион, а той се сърди....
    Не се сърди бе , 99% от българите биха дали мило и драго да са на твоето място, ама за съжаление ще трябва да продължат само да плащат.....

    Коментиран от #39

  • 38 ккк

    0 1 Отговор
    От където дошло там отишло...........................
  • 39 2222

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "и аз искам":

    Искаш ама не можеш!
    Не зная ,ама се съмнявам като ти чета глупостите какво можеш!