Овчаров: АЕЦ Козлодуй е на минус с милиони

29 Юли, 2012 17:25
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1222
Овчаров: АЕЦ Козлодуй е на минус с милиони
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ

Да не ми задават глупави въпроси, а да изкарат курс по счетоводство и мениджмънт. Така бившият енергиен министър Румен Овчаров отговори на критиките на настоящите управляващи, Делян Добрев и Валентин Николов, че по негово време АЕЦ „Козлодуй” е регистрирал загуби от 21 млн лв. Това изобщо не е вярно, защото централата дори е била на печалба, стана ясно от изявлението на Овчаров.

„И 2006 г., и 2007 г., и 2008 г. и 2009 г. АЕЦ е на печалба. 2006 г. С 4 млн., 2007 г – 47 млн. , 2008 г. – над 90 млн., а за седемте месеца на 2009 г. е над 70 млн. Да намерят поне някой, който да им направи нормалните справки”, заяви социалистът, цитиран от БГНЕС.

Овчаров призова сегашния директор на атомната електроцентрала и министъра на икономиката и енергетиката да кажат какво се случва с АЕЦ "Козлодуй ", откакто те управляват атомната енергетика. „Нека г-н Валентин Николов и г-н Делян Добрев да кажат: защо цената, на която АЕЦ "Козлодуй" продава на свободния пазар, т.е. на фирмите и контрагентите, намалява, въпреки повишението с над 16% на цената на електроенергията? Или загубите за централата са почти 20%”.

Депутатът призова да се проучи и кои фирми са облагодетелствани от това намаление и какви са загубите за централата. Овчаров отказа да каже кои са фирмите, но настоя, че загубите на централата са над 100 млн. "от цялата тази работа".

"Просто си мисля, ако на тези некадърници им се наложи да управляват нещо, което се случва в Козлодуй какви ще са последствията за България. Време им е веднага да си вземат шапките и да си тръгват", каза депутатът по адрес на „тези младежи – учили – недоучили”.
 

718 821 обяви от България ТOP 10 търговци в bazar.bg за месеца
Въвеждане на коментар към статията
За да коментирате статиите трябва да влезете чрез:
Коментари към статията
Овч = милиардер
(гост)

Неутрално
4 Отговор
АЕЦ Козлодуй е на минус с милиони....
Точно толковва с колкото е на плюс другаря Овчаров.....
Оценка:
-0 +0

Бойко Тиквата
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Ст.Гамизов от "Гражданска лига на България" пак е подписал договори за милиони.Лапаницата продължава.
Оценка:
-0 +0

Р. Овч.
(гост)

Неутрално
2 Отговор
На кой били фирмите , ми мои
Оценка:
-0 +0

kibika
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Профанът си е профан.......
Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.

Бисерите на известните
Иван Костов
Лидерът на ДСБ коментира от трибуната на Народното събрание искани поправки в Кодекса на труда, които да позволят на осиновители на деца до 5 години отпуск по майчинство:
Не стига, че сме най-бедната страна в Европа, но сме с най-много почивни дни в годината и с най-дълъг отпуск по майчинство."

Още бисери