Last news in Fakti

14 Август, 2012 16:05 1 203 1

Дянков: Забравете за диференцирани ставки по ДДС

  • ддс

Финансовото министерство няма да допусне диференциране на ДДС ставките, въпреки че всяка година преди бюджетната процедура се появяват такива идеи. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков.

По думите му данъчната политика на правителството няма да се промени. Единствената промяна, която ще настъпи, е по отношение на акциза върху дизела, но тя е минимална и се дължи на ангажимент, поет от предишните управляващи.

"Това е въпрос, доколкото помня, на под 1 стотинка, така че не е определящо за това дали това правителство смята да прави промяна в данъчната си политика в бюджет 2013. Отговорът от мен е: не, не смятаме да правим каквито и да било промени, включително от гледна точка на диференциране на ДДС. Министерството на финансите няма да подкрепя каквито и да било идеи за диференциране на ДДС в който и да е сектор", категоричен беше финансовият министър.

Дянков изтъкна, че страните, които в момента са във финансов колапс, имат диференцирано ДДС. "Те имат и други проблеми, разбира се, но диференцирането особено на ниски данъци, каквито има България, веднага води до много по-лесно заобикаляне на данъчната система", обясни финансист номер едно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 георги

    0 0 Отговор
    От началото на кризата през 2009 г. минималната работна заплата в държавите от Балканския полуостров не са се повишавали, сочат данните на Евростат. От там съобщават, че например в България и Румъния минималната работна заплата е замръзнала на нива около 150 EUR. Гърците се намират в състояние на икономически колапс. За последните четири години не са успели да повишат минималното месечно възнаграждение заради силните икономически мерки, които кредиторите ги карат да предприемат. Това, на което могат да разчитат южните ни съседи, е минимална заплата от 700 EUR.

    Частично подобряване има при ирландците. Въпреки, че правителството замрази минималната заплата на равнище от 1500 EUR, това е с 500 EUR повече в сравнение с възнаграждението в Англия, отчитат от Евростат.