Last news in Fakti

14 Декември, 2012 11:40 1 521 2

Държавата продава дела си в Пловдивския панаир

  • пловдивски панаир-
  • бфб

Държавата ще продаде дела си в „Международен панаир - Пловдив" АД през Българската фондова борса.

Това стана ясно от законопроекта за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, внесен от Министерски съвет в парламента, съобщи радио „Дарик“.

С предложените текстове се предвижда Пловдивският панаир да бъде изваден от забранителния списък за приватизация. Акционерното участие на държавата в „Международен панаир - Пловдив" АД е под 50 на сто и към момента е в размер 27 921 785 акции, или 49,63% от капитала на дружеството. Поради това държавата не може да участва пълноценно в управлението на дружеството и през последните години не получава дивидент, се посочва в мотивите към законопроекта.

С отпадането на дружеството от забранителния списък се създава възможност Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол да предложи за продажба акциите, които държавата притежава, на такъв сегмент от регулативния пазар на финансови инструменти на „Българска фондова борса - София" АД, че „Международен панаир - Пловдив" АД да стане публично дружество, се обяснява още в мотивите на вносителите.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калигула

    0 0 Отговор
    Да бе, за да може крадливата комунистическа г.д Георги Гергов да купи и другата половина за без пари да стане изцяло собственик. Разпродадоха за без пари и си поделиха цяла България. Гергов "купи" и ЦУМ за смешни пари, долни комунисти.
  • 2 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Въпроса е кой стои зад Гергов?