Last news in Fakti

23 Януари, 2013 17:18 880 0

Проверяват близо половината от декемврийските сметки за парно на столичани

  • проверяват-
  • половината-
  • парно

Близо половината от декемврийските сметки за парно на столичани ще бъдат проверени, тъй като са с ръст над 21%. От столичното парно обясниха, че основна причина за изкривяването на сметките са нулевите прогнозни дялове. При установени грешки в изготвянето им разликата ще бъде приспадната във февруарските фактури, увериха от компанията, цитирани от БНР.

Шефът на "Топлофикация"-София Стоян Цветанов обясни завишени декемврийски сметки с поскъпването на топлоенергията през 2012-а и с ниските температури: "Месец декември 2012-а година е един от най студените за последните 15 години. Съжалявам, че не мога да повлияя на времето".

От "Топлофикация" обещаха проверка на всички сметки с увеличение над 21 на сто. Ако има пропуски на топлинните счетоводители, ще има и санкции.

79 сгради от общо 13 500, обслужвани от дружеството, са с повишена консумация от над 50 на сто.

Всичко останало е в рамките на нормалния процент, заяви Цветанов. 

Според него столичното парно не бива да е заложник на грешките на фирмите за дялово разоределение, защото като топлинен счетоводител то няма нито една жалба.

Какво да правят абонатите с надписани сметки - да ги плащат или да изчакат?

Получавате фактурата си, в определения период трябва да се плати, обясни по този повод Стоян Цветанов. 

Той отговори и на въпроса би ли платил сметка за отопление в размер на 300 лева, ако знае, че по-голямата част от нея е формирана заради съседи, които заявяват нулево потребление, но въпреки това ползват парно: "Аз винаги си плащам".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА