Last news in Fakti

25 Януари, 2013 13:56 1 091 0

БТПП представи очакванията на бизнеса

  • бтпп-
  • очаквания-
  • бизнес

Председателят на БТПП Цветан Симеонов изпрати на вицепремиера Симеон Дянков списък с мерки, които сумират очакванията на бизнеса до края на мандата на настоящото правителство. Предложението на БТПП е съобразено с мерките, планирани в Програма за по-добро регулиране 2010-2013, а досега са останали неизпълнени. Писмото съдържа резултата от направеното от Палатата проучване за основните проблеми в стопанската дейност на нейните членове.

БТПП намира още, че наред с някои реализирани мерки, насочени към финансова стабилност (напр. създаването на фонд JEREMIE), следва да бъде анализирана и възможността за включване на страната в ERM II, предвид икономическите показатели на България и с цел отваряне на достъп на българските банки  до изгоден финансов ресурс от европейски банки.

Ясно е, че предприемането на подобна стъпка не бива да се свързва с въпроса за влизане в еврозоната, защото последното трябва да се предшества от задълбочен анализ и преценка за разходите и ползите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА