Last news in Fakti

4 Февруари, 2013 08:47 97 589 28

10-те най-тузарски имота на пазара за януари 2013-а

  • imot.bg-
  • лукс-
  • тузарски имоти-
  • къщи-
  • жилища

През 2012 г. цените на луксозните къщи и апартаменти почти не претърпяха промяна. За преобладаващата част от собствениците на такъв тип недвижимости бързата продажба не е цел. Повечето от тях предпочитат да изчакат, отколкото да намалят цената, обясняват брокери. Пред тези, които притежават луксозни имоти старо строителство, стои дилемата дали да им направят ремонт и тогава да ги продават или да не инвестират допълнителни средства. „Причина за колебанието е, че реновирането на имота е разход, който собствениците не са сигурни дали ще успеят да си възвърнат. В крайна сметка повечето от тях осъзнават, че имат по-големи шансове за продажба, ако придадат на жилището или къщата по-търговски вид”, обясняват брокери.

Сред по-атрактивните имоти този месец са къща с разчупена архитектура в Драгалевци и още една в центъра на столицата, разположена срещу Народното събрание.

Ето и 10-те най-интересни предложения от сайт №1 за имоти - imot.bg и от сайта за безплатни обяви на частни лица - Bazar.BG:

1. Драгалевци (София) – 1 180 000 EUR (виж повече)

Къща със съвременна архитектура, разположена в комплекс от затворен тип с 24-часова жива охрана. Двуетажният имот е с разгъната застроена площ от 443 кв.м. Състои се от просторен хол с трапезария и кухненски бокс, апартамент за гости, фитнес с парна баня, тип кабинет, три спални, две бани с тоалетна гараж, басейн.

2. Център (София) – 4 500 000 EUR (виж повече)

Къщата е архитектурен паметник на културата и е с площ 840 кв.м. Триетажният имот разполага със 16 стаи и 15 паркоместа. Дворът е с площ 750 кв.м. Къщата е подходяща за офис или посолство.

3. Лозенец (София) – 530 000 EUR (виж повече)

Тристайният апартамент се намира в нова сграда, пусната в експлоатация през 2012 г. Имотът се състои от просторна всекидневна, кухня, 2 спални, мокро помещение, 2 бани, 3 тоалетни, 2 тераси с прекрасна гледка. Подовите настилки са ламинат и гранитогрес. Отоплението е предвидено за електрическо котле или климатици.

4. Бояна (София) – 300 000 EUR (виж повече)

Къщата, която се намира на метри от Панорамния път в Бояна, е с разгъната застроена площ от 255 кв.м. На първо ниво са разположени спалня, гардеробна, баня с тоалетна и вътрешен двор, на второ - две спални, склад, две бани с две тоалетни, на третия етаж са кухня, трапезария и всекидневна. Имотът се охранява със СОТ. Към къщата има паркомясто.

5. Белащица (Пловдив) – 700 000 EUR (виж повече)

Имотът е с площ 1300 кв.м. Разполага със сауна, турски хамам, виенски салон. Разполага с няколко самостоятелни апартамента. На третият етаж е обособен апартамент с площ 200 кв.м., обзаведен, огромен хол с трапезария, кухненски бокс, 3 спални, 2 бани, подова настилка - мрамор, тавани - венецианостуко, стени оточенто и клондайк, кухненски бокс - обзаведен.

6. Драгалевци (София) – 1 500 000 EUR (виж повече)

Имотът е с разгъната застроена площ 500 кв.м. Целият парцел е с големина 1230 кв.м. Къщата e реализирана на един жилищен етаж, като в подпокривното пространство е разположено просторно студио. На първия етаж са разположени слънчева дневна с южно изложение, трапезария, луксозно обзаведена кухня, две спални, две бани, санитарен възел за гости, зимна градина с площ 50 кв.м., самостоятелен апартамент със собствен вход, който се намира в югоизточната част на къщата и се състои от слънчева дневна, трапезария, кухня с луксозно ретро обзавеждане, две спални, баня д тоалетна.

7. Морска градина (Варна) – 615 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент е с площ 250 кв.м. Разположен е на последния етаж в четириетажна сграда на метри от морето в Морската градина. Състои се от: входно антре, 3 спални, 2 бани с тоалетни, складово помещение и просторен дневен тракт. Жилището е обзаведено по дизайнерски проект. Голяма част от него е обходена с тераса, която разкрива панорама към морето и вилните зони на града.

8. Докторски паметник (София) – 699 990 EUR (виж повече)

Реновиран многостаен апартамент с площ 214 кв.м. Намира се в сграда архитектурен паметник на културата, построена през 1935 г. Имотът разполага със 7 помещения, кухня с вградени уреди и с просторна тераса към вътрешен двор. Подът във всички помещения е с естествен дъбов паркет. Изложението е югозападно.

9. Кършияка (Пловдив) – 260 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент се намира в новопостроена сграда и е с разгъната застроена площ 356 кв.м. Състои се от просторна дневна с кухненски бокс и трапезария, 4 спални, 2 санитарни възела, панорамни тераси. Жилището е луксозно завършено. Към него има двоен гараж.

10. Морска градина (Варна) – 600 000 EUR (виж повече)

Тристайният апартамент е с площ 198 кв.м. Състои се от дневна с трапезария и вградена кухня с тераса към морето, три спални с тераса към парка, баня с тоалет и душ кабина, втора баня с тоалет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай трендафил

    1 0 Отговор
    Чакам да почнете с 'кьументерите'!
  • 2 диан

    1 1 Отговор
    как за апарто 600 000 евро?
    във варна
    ми за 1200000 лихвите са 5000 на месец
    вземам го същото под наем за 2000 лева на месец и
    с другите 3000 си джиткам
    как ги съчиняват тия цени?
  • 3 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    Оферта № 2 е къщата на Д-р Димитър Моллов.
  • 4 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    Дори най-тузарските имоти са със скрит адрес.
    Това е основен проблем, който не зависи от качеството на брокерите, а от народопсихологията.
    А както знаят хората, които са чели по въпроса,
    тя се променя с поколения, а не с години ...
  • 5 eellyyy

    3 1 Отговор
    Това ли е тузарския имот с "разчупена архитектура" това нещо приличащо на мавзулей не трябва да се продава а да се блъсне както направиха и с мавзулея на г.д. пълна безвкусица и извратеност.
  • 6 Тото

    1 0 Отговор
    Тристаен в Лозенец, необзаваден- 530 000 EUR?!?
    Хубав виц- още по смешно ми става, като погледна оферти от Лондон, Виена, Милано или Мадрид. Познайте защо е смешно :)
  • 7 трендафилка немска

    1 0 Отговор
    Почакай байо, започва се.Идат
  • 8 Браво

    1 0 Отговор
    Какво ли може да си купи човек в Испания Гърция и др. държави за тези пари?
  • 9 ГъбчоГъбчев-Гъбчистия

    1 0 Отговор
    "Тузарски"... ама т.нар "журналисти" не правят никаква разлика между жаргон и книжовен език.
  • 10 Bobi

    1 0 Отговор
    Помогни на България!
    http://www.erepublik.com/bg/referrer/bastuna2003
  • 11 щ+щ

    1 0 Отговор
    Последното супер ме издразни .-Само за ценители на лукса.Абе баба ти и майка ти много са разбирали от лукс че имаш критерий за сравнение.Още не могат да си махнат усилите от цървулите тръгнали да говорят за лукс.Ш...ни трафиканти това са продавачите на тия къщи.
  • 12 ТРОШАЧА

    2 0 Отговор
    АКО ЩЕ Е ПОКУПКА НА ИМОТ ЗА ТАКИВА СУМИ ПРЕДПОЧИТАМ ДА Е ИЗВЪН Е.С. ПОНЕ ДА ЗНАЕШ ЧЕ ОСВЕН ЛУКСА ЩЕ ПОЛУЧИШ СВОБОДЕН ЖИВОТ БЕЗ ДА СЕ ДВИЖИШ ПО НЕЧИИ ПРАВИЛА (например Брюксел) ИЛИ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНА ДЕСТИНАЦИЯ НА ИЗТОК ИЛИ АКО ЩЕ Е В ЕВРОПА - ДА КАЖЕМ ЕДНА ШВЕЙЦАРИЯ . ТАМ НЕ ЦЕПЯТ БАСМА НА НИКОЙ И НЕ СЕ НАВЕЖДАТ НА НИКОЙ . КАМО ЛИ НА ТИЯ МЕНТЕТА КОИТО СА СЕ СЪБРАЛИ В БРЮКСЕЛ . ТАМ КАЗХА ЕДИНСТВЕНО В ЦЯЛА ЕВРОПА ЧЕ ДЖАМИИ НЕ СТРОЯТ (!?) ТАМ НЕ ЗАБРАНИХА ПУШЕНЕТО (!?) ТАМ КИТАЙСКИ И ТУРСКИ МЕНТЕТА НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ (!?) И ПАК ТАМ МОЖЕШ ДА ВИДИШ МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ КАК ОТИВАТ НА РАБОТА С ТРАМВАЙ ИЛИ КОЛЕЛО ИЛИ КАКЪВТО И ДА БИЛО ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ БЕЗ ДА СЕ КРИЯТ И ХОРАТА ИМ СЕ РАДВАТ ИСТИНСКИ И ГИ ПОЗДРАВЯВАТ НАВСЯКЪДЕ С УСМИХНАТИ ! А НЕ КАТО НАШИТЕ МУТРИ ОТ ПАРЛАМЕНТА ДА ХОДЯТ С ДЕБЕЛИ ОХРАНИ И БРОНЕВАЦИ ЗАЩОТО СА ГУЗНИ ЗНАЯТ ЧЕ СА МНОГО МРАЗЕНИ И ЗА ДА НЕ ИМ ОПРЕ НЯКОЙ ПИСТОЛЕТ В ПРАЗНИТЕ АЙДУШКИ КРАТУНИ !!! ТА НА ТАКИВА МЕСТА ЧОВЕК СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ИНВЕСТИРА ЩЕДРИ СУМИ И ДА СЕ РАДВА НА ПРИДОБИВКАТА СИ КАКТО И НЕГОВОТО ПОКОЛЕНИЕ . В БГ И НАЙ - ТУЗАРСКИЯ ИМОТ СИ Е МНОГО РИСКОВА ИНВЕСТИЦИЯ ! ( лично мнение )
  • 13 Gosho

    1 0 Отговор
    Освен и аз да пусна вилата в чепръчене да се продава за 5 млн евро и ще влезе в тая класация.
  • 14 гост

    1 0 Отговор
    за тези пари нищо интересно само кич на село има по хубави къщи.
  • 15 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Имотите във ВАРНА са на най-прекрасното място!Колкото до квалификацията "ЛУКСОЗНИ"може да не е така !Лично на мен ми
    се струва кичозно!
  • 16 Имоти

    0 0 Отговор
    Купи си имота пък го ремонтирай както искаш. Ако имаш 4 000 000 евро ще ти е все тая
  • 17 Marinov

    0 0 Отговор
    За тия парички нищо особено не видях, явно местоположението на имота определя 80% от цената му, смешно но факт 250кв. в Манхатан са г-д 3М$ ;)
  • 18 Хорозова

    0 0 Отговор
    Тези хора нормални ли са ? За тези пари ще си купя едностаен в NYC
  • 19 никой

    0 0 Отговор
    Да ме прощавате, ама статията Ви е доста купена.Това не са 10-те ТоП най-престижни имота в България, това са 10-те ужасяващи нормалната представа за изисканост и вкус безвкусици. Не се излагайте... просто се извинете на хората, че сте сбъркали номера!!!
  • 20 някой

    1 0 Отговор
    За точно 2 минути ще събера 15 дето са далеч по луксозни от половината в тая статия..

    Коментиран от #21

  • 21 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "някой":

    Еми дайте ги :-)
  • 22 Ники

    1 0 Отговор
    Използването на чуждици не ви прави по-интелигентни ;) На български се казва "обновен", а не "реновиран" :)
  • 23 eli

    1 0 Отговор
    Някои от имотите са разкошни (например 1вата къща в Драгалевци), но има и безумни предложения, тотално несъответстваши на пазара. Голо жилище в Лозенец да му искат 1 милион лева... явно много са си повярвали :))
    Морската градина е подобна история - това все пак е един апартамент, не е луксозна къща с двор!!!
    Не вярвам тези апартаменти някога да бъдат купени дори и на половината от тези цени.
  • 24 шопа

    0 0 Отговор
    Те тези крали крали че се забравили !
    А,дали със честен труд са построени тези сгради ?????
  • 25 Краси

    0 0 Отговор
    За тези парици 600 000 - 700 000 евра на лазурния бряг има доста къщурки с по 2-3 декара дворче и 400-500 квадрата застроена площ!
  • 26 бивш купувач

    0 0 Отговор
    Кой разрешава строежа в морската градина на Варна. Този собственик заслужава никога да не може да си продаде имота!
  • 27 Борбон

    0 0 Отговор
    Продавам апартамент 60 кв.м. в кв."Максуда" Варна за 1300 000 евро, ( може и лева ).Не бързам - все някой главоч ще го купи.
  • 28 от Драгалевци

    0 0 Отговор
    имотите в Драгалевци са адски надценени. 1,2 мил. Е за къща в общ двор с още 2 е безумие. Втората пък граничи с гръцкия ресторант и новоизникнал блок 4 или 5 етажен (още се строи) в съседство. И двата имота са до стадиона, където напоследък шумотевицата събота и неделя е страшна....въобще човек с тия пари доста би избирал и едва ли би направил такива компромиси. Те и затова се продават от доста време, а статията вероятно е поръчкова да се вдигне малко шум, белким някой безделник, който си няма друга работа освен да рови нета по цял ден си я купи :))))