Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 11:31 1 564 3

И Панаирът в Пловдив изваден за продан

  • пловдивски панаир-
  • приватизация

След едночасови спорове по промените в Закона за приватизация депутатите извадиха Пловдивския панаир от забранителния списък за приватизация.

Според Министерски съвет държавата не може да участва пълноценно в управлението на дружеството и през последните години не получава дивидент.

С отпадането на дружеството от списъка ще се създаде възможност Агенцията за приватизация да предложи за продажба акциите, които държавата притежава.

На мярката се противопоставиха от БСП. От своя страна депутатът от БСП Георги Пирински посочи, че „има дружества, които по характера на своята дейност не са чисто търговски, а имат обществени функции и затова може да се развиват с държавно участие”.

Заместник-председателят на парламента от ГЕРБ Менда Стоянова пък обвини левицата, че предлага държавата да изкупува обратно частния дял, уточни бТВ. „Предлагате това, което вие подарихте на частния собственик, сега държавата с парите на всички данъкоплатци да го изкупи на пазарна цена обратно”, коментира тя пред колегите си.

Акционерното участие на държавата в "Международен панаир-Пловдив" АД е под 50 на сто и към момента е в размер 27 921 785 акции, или 49,63 на сто от капитала.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 васко

    1 0 Отговор
    Българи неуки хора ни управляват,затова няма да се оправи никога.Разпродадоха ни като стой та гледай :(
  • 2 Гергата

    0 0 Отговор
    Е те шопите отдавна искаха да го преместят в София.
  • 3 БГ

    0 0 Отговор
    Ами всичко ще се продаде парите ще се изпарят или най вероятно ще са за някоя магистрала по която богатия българин който не знае как да си похарчи парите а пък другите кучета ги яли !!! Наистина - като стой та гледай