Last news in Fakti

3 Юни, 2013 13:44 4 337 5

Прокопиев продава спешно Каолин АД

  • прокопиев-
  • продава-
  • спешно

Мажоритарният акционер на Каолин, Алфа Финанс Холдинг, собственост на олигарха Иво Прокопиев, продава своя дял от дружеството на Quarzwerke GmbH, Германия пише електронното издание "19 min.bg". Междувременно се разбра, че на 6 юни 2013 г. предстои петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) да се произнесе по казуса с концесията на едно от основните находища, които дружеството експлоатира – Балабана в община Дулово.

На 26 февруари 2013 г. тричленен състав на ВАС отмени решението на Министерски съвет от 2010 г., с което Каолин получава концесията. Мотивите на съда са, че са „допуснати съществени нарушения на административно-производствените правила“, а концесията е предоставена „при неправилно приложение на материалния закон, поради което са налице отменителни основания“. Допуснати са и редица други нарушения – няма данни например при кандидатстването за концесията инвеститорът да е представял задължителния в подобни случаи план за разработка на находището с правна и екологична обосновка.

Алфа Финанс холдинг, притежава 71% от Каолин. Изпълнителен директор на Каолин е брата на Иво, Александър Прокопиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ани Василева

    1 0 Отговор
    Чакам сега "зелените" да спретнат едно протестче, че нали уж се борят за еко каузи. Ама си мълчат и дума не обелват за Каолин. Странноооооооо, сигурно някой добре им пълни джобовете, за да си траят.

    Коментиран от #2

  • 2 Николо Макиавелски

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ани Василева":

    Всеки с бизнеса си - "зелените" също имат нужда от пари
  • 3 чичо кольо

    0 1 Отговор
    абе факти.бг, не знам каква домашнярка пиете, но продажбата на контролния пакет акции беше обявена на 23 декември 2012, преди няколкоседмици този пакет мина през борсата, вие сега го изкарвате като новина и видите ли сте научили нещо, което другите не знаят и даже може и да ви цитират хахах. айде моля повече в мобилето и по-малко във финансите да се бутате ;)
  • 4 тадд

    0 0 Отговор
    на бас, че тия не са си топвали и върха на кутретата си в побелелите ручеи и потоци покрай мините! Но за какво ли и да ги топват де ...
  • 5 Filip Denev

    0 0 Отговор
    Освен това унищожиха и тракийски могили с взривовете, което също е абсолютно незаконно - тези германци, които ще ги купуват, знаят ли тези престъпления на Каолин и Прокопиев – досега "зелените" отклоняваха вниманието към морето, планините, ама ето че закъсаха с концесията, а пък почти всички фотоволтаичните паркове на разградския тарикат са на земеделска земя от висока категория, сменена с натиск на "зелените" му глашатайчета Петко Цветков, Тома Белев и Андрей Ковачев към общините . Тоя не дава подкупи, а изнудва - ако не направиш това, аз ще направя това. Това май е по-страшното, защото те така са заплели екозаконодателството, изцяло правено под натиска на "зелените", че все ще те изкарат виновен без да си всъщност.