Last news in Fakti

19 Юни, 2013 15:16 2 690 0

В БЕХ преоблякъл се Илия пак в тия

  • бех-
  • стойнев-
  • христозов

Сегашното ръководство на БЕХ сменено, заради отнет достъп до секретна информация, новоназначеният Христозов без право на ниво

В БЕХ преоблякъл се Илия пак в тия - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов е сменен, защото му е отнет достъпът до определена информация. Това съобщи в кулоарите на парламента министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Самият Андонов е подал оставката си, обясни Стойнев.

„Заради отнемането на достъпа до определена информация Андонов вече не може да посещава някои стратегически обекти и затова взех решението за смяна на борда", поясни Стойнев. Вчера освен Андонов той освободи и други двама членове на ръководството на холдинга, назначени по време на служебното правителство.

Поради тази причина взех решение да бъде сменен целият борд на БЕХ, поясни министърът.

А в отговоp на въпроса защо е отнет достъпът на Андонов, Стойнев каза: Доколкото знам, има досъдебно производство и когато има такава процедура, се отнема достъпът до секретна информация.

За да реформираме нещо, първо трябва да го спасим. В момента това са наистина кризисни, спешни мерки, за да спасим както икономиката, така и енергетиката, а също така да създадем и повече работни места, коментира Стойнев.

Следва логичния въпрос как ще променим нещо щом като новите назначения в БЕХ бяха направени под надслов "Преоблякъл се Илия пак в тия". Новоизбраните членове на съвета, които бяха назначени вчера, са Боян Боев и инж. Георги Христозов, досегашен шеф на "Марица Изток 2".Не е ясно как Христозов е назначен щом като без право да има достъп до класифицирана информация е получил незаконно такъв през 2010 г.. И как ще има той право да борави с ниво "Секретно" в БЕХ, след като му бе дадено ниво "Поверително" ?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА