Last news in Fakti

22 Август, 2013 12:20 29 250 10

Десет правила за успешно забогатяване

  • уорън бъфет-
  • богатство-
  • съвета-
  • десет

Милиардерът Уорън Бъфет дава на предприемчивите съвети за по-добри печалби

Всеки иска да забогатее, но малко са тези, които успяват. В условията на криза вариантите джобът ви да бъде пълен с пари се ограничават още повече. И все пак, ако следвате някои прости правила, шансовете ви за по-добри печалби определено ще бъдат много по-големи.

Ще ви запознаем с един от най-преуспелите хора на планетата – Уорън Бъфет, и неговите 10 съвета за придобиване на по-големи печалби.

Уорън Едуард Бъфет е американски инвеститор, бизнесмен и филантроп. Смятан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Бъфет е главен изпълнителен директор и най-голям акционер на Бъркшър Хатауей. Богатството му се оценява на около 62 милиарда щатски долара. На 5 март 2008 г. списание „Форбс“ го определи като най-богатия човек на света.

Ето и неговите 10 съвета за успешно забогатяване:

1. Реинвестирай печалбите! Когато започнеш да правиш пари, може да се изкушил да ги изхарчиш. Не го прави, а реинвестирай печалбите си!

2. Поискай да бъдеш различен! Не прави това, което правят всички останали. Опитай се да бъдеш различен и над средното ниво. Оценявай резултатите си според собствените си цели и стандарти, а не според световните.

3. Никога не смучи от пръстите си! Събери предварително всяка информация, която ти трябва, за да вземеш най-доброто решение.

4. Покажи сделката, преди да започнеш! Потенциалът е винаги най-голям преди да започнеш работа – тогава, когато можеш да предложиш нещо, което другата страна иска. Показвай точно детайлите на сделката – дори пред приятели и роднини.

5. Следи малките разходи! Ако следиш внимателно всеки разход, може да направиш своите печалби много по-големи.

6. Ограничавай заемите си! Животът на кредит няма да те направи богат. Преговаряй с кредиторите си, за да платиш каквото можеш. Стреми се да се освободиш от всички заеми.

7. Бъди упорит! С решителност и находчивост може да спечелиш и срещу най-силния конкурент.

8. Знай кога да се откажеш! Прецени кога да излезеш от губеща позиция и не позволявай на безпокойството да те прилъже да опиташ отново.

9. Прецени риска! Въпросът „И тогава какво?” може да ти покаже възможните последствия, когато си изправен пред трудно решение, а също така да ти подскаже най-правилния подход.

10. Осъзнай какво е успехът!  “Има хора с много пари и в тяхна чест се организират тържествени вечери или се кръщават болнични отделения. Но истината е, че никой не ги обича. Когато достигнете моята възраст, ще мерите вашия успех в живота с това колко хора, които сте искали да ви обичат, наистина ви обичат. Това е най-висшата проверка как сте изживели живота си”, смята Уорън Бъфет.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Baron Baronov

    11 3 Отговор
    С няколко думи станете роби на парите и богатството ?! Не, мерси в гроба не можеш да вземеш нищо като ти дойде времето, всичко тук остава за да ядат и пият тези които ще ти наследят парите... Яж, пий и си носи новите дрехи както е казано в поговорката защото живота е твърде кратък !!!

    Коментиран от #3

  • 2 Иван Господинов

    14 3 Отговор
    Леле и сега като я прочетат всички тая статия ще почнат да бюджетират, да реинвестират, да правят едни сделки със своите 700-1500лв на месец то ще е един рисков мениджмънт едни чудесии ще се напълни с милиардери тука .

    Коментиран от #7

  • 3 Христо Шуманов

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Baron Baronov":

    Това е толкова смешно, че чак ми е жал за тебе, и ти ли си от ония келеши дето по цял ден обикалят с галонки бира из улиците и не правят нищо смислено. Аз съм от хората които работят по цял ден и мога да ти кажа, че няма по-хувао чувство от това да правиш нещо, да градиш иначе живота се обезмисля.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Baron Baronov

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Христо Шуманов":

    Напротив, аз работя по 8 часа на ден( в Германия ) и изкарвам достатъчно пари за да живея добре, но не бих работил като теб по цял ден... Препоръчвам ти да прочетеш статията на този линк : Петте неща, за които умиращите най-много съжаляват
    http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2012/02/03/1759226_pette_neshta_za_koito_umirashtite_nai-mnogo_sujaliavat/

    Коментиран от #5

  • 5 Христо Шуманов

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Baron Baronov":

    Какъв живот без пари? Примерно как да отида на почивка и да си изхарча парите, като знам, че утре няма да има какво да ям и ще карам на хляб и сол... това е прост пример... света е стигнал до такова ниво, че парите са всичко. Сега ако ще си говорим клиширани изречения от сорта на "ставаш роб на парите".. без пари си никой, с пари можеш да си правиш каквото поискаш, това е факт и никой не може да го успори. Ако баща ми е тоя с 62та милиарда ок няма да работя ама.. не е ...
  • 6 Bg 2

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Христо Шуманов":


    А да работиш за някой комунистически г.зоблизец, който ти казва, че трябва да си доволен, че ти дава 400 кирливи лева, щото такива като теб можел и за минималната да си намери, според теб нещо смислено ли е? А той да прави пари на твой гръб през това време.
  • 7 Bg 2

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Господинов":

    700-1500 е силно преувеличено, по- скоро 350-500.
  • 8 Бай Иван

    5 1 Отговор
    Една истина има поне в тези приказки.Човек ако иска да стане нещо трябва да живее различно от останалите.Не се надявайте,че с много бачкане за някого ,ще станете богати.Вземете нещата в свои ръце и правете пари само за себе си а не за още 20 човека около вас.С работа в завода се става единствено гърбав.

    Коментиран от #9

  • 9 Иван Господинов

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Иван":

    Абсолютно !
  • 10 Стоян Галев

    0 0 Отговор
    Искам да припомня на всички тук, че дохода ( от заплата, печалба и др.) е функция на знанията, уменията и качествата на човек. Когато искате много пари за вашият труд и качества, вижте вие какво качество предлагате ...... иначе и ТОТО-то е вариант за забогатяване. :D УСПЕХ на всички в МИЛИОНЕРСТВАНЕТО !