Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 08:21 1 235 8

Meta пуска платена услуга за проверка

  • мета-
  • инстаграм-
  • марк зукърбърг-
  • абонамент-
  • проверка

Тя ще позволи на потребителите на Instagram и Facebook да плащат, за да бъдат потвърдени

Meta пуска платена услуга за проверка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Meta тества абонаментна услуга, която ще позволи на потребителите на Instagram и Facebook да плащат, за да бъдат потвърдени, обяви Марк Зукърбърг в Instagram в неделя, предаде CNN.

„Meta Verified“ ще започва от $11,99 на месец в мрежата или $14,99 на месец за iOS и компанията ще започне да го пуска в Австралия и Нова Зеландия тази седмица и „в още страни скоро“.

Услугата се предлага и с други предимства: допълнителна защита от акаунти с имитация и директен достъп до поддръжка на клиенти.

За да избегнат фалшиви акаунти, клиентите, които искат да получат синята значка, ще трябва да предоставят държавен документ за самоличност, който съответства на името и снимката на техния профил. Потребителите също трябва да са над 18 години, за да отговарят на условията.

„Тази нова функция е за повишаване на автентичността и сигурността в нашите услуги“, написа Зукърбърг в канал за излъчване в Instagram.

В изявление Meta пояснява, че няма да има промени в акаунти, които вече са потвърдени. Преди това проверката беше за потребители, които са „автентични и забележителни“.

„Развиваме значението на синята значка, за да се съсредоточим върху автентичността, за да можем да разширим достъпа за проверка до повече хора“, каза говорител на Meta. „Ще покажем броя на последователите на повече места, така че хората да могат да разграничат кои акаунти са забележителни публични фигури сред акаунтите, които споделят същото име.“

Meta се присъединява към други платформи, като Discord, Reddit и YouTube, които имат свои собствени модели, базирани на абонамент.

Twitter пусна отново собствената си абонаментна услуга за потвърждение, Twitter Blue, през декември, след като появата на фалшиви „проверени“ акаунти го принуди да оттегли функцията. Опциите за отметки вече имат различни цветове за разграничаване между акаунтите: златни чекове за компании, сиви чекове за държавни институции и други организации и сини чекове за физически лица, независимо дали са знаменитости или не.

Twitter Blue струва 11 долара на месец за абонати на iOS и Android, част от опита на собственика Илон Мъск да увеличи бизнеса си с абонаменти, след като купи платформата за 44 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    11 1 Отговор
    е от вчера, бавни сте
  • 2 Ани

    20 0 Отговор
    Алчността граници няма. Не стига, че цензурират това което пишеш, а и нов капан за защита. Нагъл е горкия Зукърби.
  • 3 ПСР

    18 0 Отговор
    Само като му гледам фейса от фотото,си мисля,колко правилно постъпих,като се махнах от там,само след 6 месеца престой.
  • 4 Доста

    12 0 Отговор
    гнусен чифутин е тоя.
  • 5 Сух

    12 0 Отговор
    Супер! И документче за самоличност ще ви имат.. Хахахаххах Бунака си е бунак квото и да го праиш.
  • 6 човек от българския народ!

    11 0 Отговор
    това нещо мета какво е ? някой завод ли е или лаборатория за метаамфетамини ?
  • 7 Мнение

    7 0 Отговор
    Пълна простотия. Да си даваш личните данни и отгоре натова и да си плащаш.
  • 8 Мнение

    2 0 Отговор
    Нямам чак такъв зор да съм във фейсбук, че чак да им плащам и да си давам личната карта. Който има да го прави.