Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 06:18 1 252 4

Акционери заведоха дело срещу "Тесла" и Мъск

  • илон мъск-
  • акционери-
  • дело-
  • tesla

Причина са твърдения за безопасността на самоуправляващите се коли

Акционери заведоха дело срещу "Тесла" и Мъск - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акционери заведоха дело срещу "Тесла" (Tesla) и нейния главен изпълнителен директор Илон Мъск заради твърдения, че те са преувеличили ефективността и безопасността на технологиите за автопилот и пълно самоуправление на техните електромобили, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В подадения във федерален съд в Сан Франциско колективен иск акционерите твърдят, че "Тесла" ги е мамила в продължение на четири години с фалшиви и подвеждащи изявления, които са скрили как нейните технологии, за които се подозира, че са възможна причина за множество фатални катастрофи, "създават сериозен риск от произшествия и наранявания".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турбо

    3 0 Отговор
    Това го знаем.Тесьо твърдеше точно обратното.
  • 2 Смях

    2 2 Отговор
    Нямат никакъв шанс, при закупуване на автопилот на Тесла се подписват едни буквално 100 листа договор, че няма да си сваляте ръцете от волана и как сте напълно наясно, че ставате част от бета тестър програма и как цялата отговорност е само и единствено на шофьора 🤡
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Абе някой се смееш, че в соца сме чакали с години за кола 🤔
    Сега дето вече СЕДМА година си чакат камионите
    И НЕ СЕ ЗНАЕ ЩЕ ГИ ДОЧАКАТ ЛИ ,
    що не рИветИ ❗❗❗
    Или това е ДОБРО чакане , а онова ЛОШО чакане 😉😉😉
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    Тесльо, наистина ли няма вредно лъчение в тия електрокари, щото ни обясняват, че дори тАлифонЯ не е добре да е до мен когато спя 🤔🤔🤔