Last news in Fakti

14 Октомври, 2013 18:59 1 740 0

БДЖ вдига с 5% цената на билетите за Коледа

  • бдж-
  • билети

БДЖ и НКЖИ са най-големите работодатели и си имаме достатъчно персонал

Средно с 5% се очаква да се повиши цената на билетите на БДЖ до края на годината. В средата на декември в сила трябва да влезе и новото разписание на пътническите превози.

Според ръководството на БДЖ тези промени ще възстановят редица влакове, които бяха спрени с настоящото разписание.

Това увери пред журналисти заместник-изпълнителният директор на холдинга Чавдар Трендафилов. Той даде старт на поредица от комплексни проверки на техническото състояние на железопътната услуга с оглед безопасността на пътниците.

Трендафилов обясни, че естественото движение и текучество на персонал като например пенсиониране е горе-долу точно с около 10 на сто и затова БДЖ няма да се присъедини към 10-процентово съкращение на администрацията, за което се заговори през последните ни.

„БДЖ и НКЖИ са най-големите работодатели и си имаме достатъчно персонал. Има дори дейности, за които не ни стигат кадри”, отбеляза още зам.-изпълнителният директор на дружеството.

Поредицата от проверки в БДЖ започна днес с цялостна инспекция на влак на вагонно депо „Надежда” в столицата. Такива проверки ще бъдат правени до 15 ноември и ще обхванат около 100 места. В проверките ще се следи и поведението на самия персонал и на това дали се спазват нормативните документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА