Last news in Fakti

28 Юни, 2023 09:32 1 905 3

Изненадващо спряха евтините полети

  • пловдив-
  • истанбул-
  • полети-
  • pegasus airlines

Pegasus Airlines спря да лети между Пловдив и Истанбул

Изненадващо спряха евтините полети - 1
Снимка: Shutterstock

Изненадващо турската авиокомпания Pegasus Airlines е спряла редовните полети от Пловдив до Истанбул. Последният такъв полет е бил изпълнен на 15 юни. "Като причина от авиокомпанията изтъкват слабото полетно натоварване. Въпреки помощта на Фонда за развитие на летище Пловдив, финансовият анализ, който авиокомпанията е направила, е стигнала до извода, че линията не е рентабилна", коментира председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, цитиран от Trafficnews.

Ангелов допълни, че са поели ангажимент и са открили линията, а шест месеца по-късно самата авиокомпания е направила равносметка и е взела сама решение да я спре.

"Ние си свършихме работата. Докарахме полета, но нямам обяснение защо не се ползваше. Това е решение на авиокомпанията дали да поддържат един полет или не", каза пък изпълнителният директор на летище Пловдив Красимир Пешев.

Анализът сочи, че линията е била по-натоварена от Истанбул към Пловдив, отколкото в обратна посока.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 квя

    7 0 Отговор
    Ми нормално. Само летище София крета, защото там са парите и 1/3 от България. Останалата част от България работи за жълти стотинки и няма пари за себе си и децата, камо ли да пътуват нанякъде, без значение с какво. Варна и Бургас ги спасява туризма, засега....

    Коментиран от #2

  • 2 Ивайло Табаков

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "квя":

    Е айде сега. С това черногледство излиза, че държавата е пред закриване и хората масово ще се евакуират в близко бъдеще

    Коментиран от #3

  • 3 Терминал 2

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло Табаков":

    Ами то е така,можеш да свалиш розовите очила :)