Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 12:47 2 260 10

Чуждестранните инвеститори се завръщат на Острова

  • великобритания-
  • риши сунак-
  • инвестиции-
  • форум

Сунак обяви споразумения за близо 40 млрд. USD

Чуждестранните инвеститори се завръщат на Острова - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Великобритания се споразумя с най-големите компании в света за инвестиции на стойност 29,5 млрд. паунда (37,2 млрд. USD). "С днешната инвестиция от над 29 млрд. паунда, ще създадем хиляди нови работни места. Тази инвестиция показва високо ниво на увереност в бъдещето на британската икономика. Глобалните изпълнителни директори се завръщат в Обединеното кралство", каза премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак в навечерието на световната инвестиционна среща в Лондон.

Обемът на привлечените инвестиции на срещата на върха през 2023 г. е три пъти по-висок от предишния форум преди две години. В случая става дума за капиталови инвестиции в технологични, научни и инфраструктурни проекти, възобновяеми енергийни източници и жилищно строителство. На форума, който се провежда на 27 ноември в двореца Хамптън Корт край Лондон, присъстват изпълнителният директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон и главният изпълнителен директор на JP Morgan Chase Джейми Даймън. В края на събитието британският крал Чарлз III ще даде прием за гостите в Бъкингамския дворец.

Сред проектите, които ще бъдат реализирани в Обединеното кралство, офисът на Сунак обърна внимание на изграждането на нова лаборатория в Кеймбридж и изследователски център за изкуствен интелект в Лондон, които ще бъдат поети от германската биотехнологична компания BioNTech. Най-голямата инвестиция от £10 милиарда ($12,6 милиарда) през следващите четири години ще бъде направена от австралийския фонд IFM Investors в мащабни проекти за инфраструктура и енергиен преход. Освен това беше постигнато споразумение за инвестиране във Великобритания с испанската енергийна компания Iberdrola и американската корпорация Microsoft.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да питам

    2 1 Отговор
    Е па , нали преди малко писахте , че пропадат ?
  • 2 Така така

    12 4 Отговор
    Тия англичани са изключително хахави .. да вземат ром от махалата и да направят премиер на фашистко правителство.. нищо чудно че са на 0.

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Баш Батка

    12 4 Отговор
    Това инвеститор от Индия ли е на снимката?
  • 4 Бял Муджахидин от сащ

    11 3 Отговор
    За кой остров става въпрос,за Шири Ланка ли..???
  • 5 Коиловци брадърс

    5 3 Отговор
    Стига ни пръскахте с тези евтини парфюми. Тази пропаганда не върви.
  • 6 българина

    9 2 Отговор
    след оше 5 г ЕС ще е само лош спомен за тях и да ги канят няма те няма да искат. Това беше причината Меркел да ги въртя на шиш докато излязат, за да стресне другите желаещи. ще минат няколко години и истината за ес ще лъсне като макашко дупе....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Цигания

    4 2 Отговор
    Англия отдавна е загинала,щом това индийче им е премиер!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.