Last news in Fakti

13 Декември, 2013 21:24 763 0

"Булгаргаз" с иск към "Топлофикация Враца"

  • парно-
  • враца-
  • булгаргаз

По съдебен ред си търсим вземанията само в случаите, когато не успеем да се споразумеем за малка отсрочка на плащанията

Държавното газово дружество "Булгаргаз" е завело съдебен иск срещу "Топлофикация Враца" за около 2,3 млн. лв. Това коментира пред журналисти в Държавната комсия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Александър Петров, началник управление "Лицензионна дейност и корпоративни отношения" в дружеството.

Представители на "Булгаргаз" бяха в ДКЕВР на открито заседание за разглеждане на заявлението на газовото дружество за утвърждаване на цени на природния газ за първото тримесечие на 2014 г.

"Топлофикация Враца" дължи на "Булгаргаз" общо около 6 млн. лева, които са натрупани през тази година. Окончателно решение за цената на горивото ДКЕВР ще вземе на закрито заседание на 18 декември.

По съдебен ред си търсим вземанията само в случаите, когато не успеем да се споразумеем за малка отсрочка на плащанията или разсрочване на задълженията, коментира Петров.

Общият размер на текущите задължения на различни дружества към "Булгаргаз" към момента са 131 млн. лева.

От тях над 90% - 124 млн. лева, се дължат от шест дружества - "Топлофикация София", "Топлофикация Враца", "Топлофикация Плевен", "Топлофикация Бургас", "Оранжерии Петрич" и газоразпределителното дружество "Промишлено газоснабдяване - Сливен".

Засега само към "Топлофикация Враца" е заведено дело, тъй като има най-старото задължение към "Булгаргаз".

Ще сме застрашени, ако не си потърсим вземанията, коментира Петров. Той изрази надежда, че държавното газово дружество ще се справи със задълженията си и след 1 януари 2014 г., откогато се предвижда цената на природния газ в страната да се запази на нивото от последното тримесечие на т.г.

Ползвателите на централно отопление в градовете със задлъжнели топлофикации могат да са спокойни, няма да спираме кранчето, увери Петров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА