Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 15:07 1 435 0

Безос планира да продаде до 50 милиона акции на Amazon

  • джеф безос-
  • amazon-
  • компания-
  • акции-
  • продажба

Плановете за 2024 година

Безос планира да продаде до 50 милиона акции на Amazon - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Основателят на Amazon - Джеф Безос планира да продаде до 50 милиона акции на компанията в рамките на 2024 г, а други ръководители ще продадат приблизително 440 000 броя ценни книжа. Това се посочва в годишния отчет на корпорацията до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

Планът е съгласуван през ноември 2023 г. Той призовава Безос да продаде „при определени условия, до 50 милиона от обикновените акции на Amazon през периода, приключващ на 31 януари 2025 г.“ Общата им стойност ще бъде около 8,6 млрд. USD по текущия обменен курс на ценни книжа.

Най-малко седем представители на ръководството на корпорацията и различните ѝ подразделения също планират да продадат акции на Amazon през следващите години и месеци. Техният общ брой е около 440 000 ценни книжа.

Според оценки на специализирани медии Безос в момента притежава около 988 милиона акции на корпорацията. Amazon е основана през 1994 г. като онлайн книжарница. Сега това е една от най-големите компании в света, продаващи стоки и услуги чрез интернет.

Безос вече е на трето място в класацията на Bloomberg за най-богатите хора в света. Състоянието му се оценява на 185 млрд. USD. Предприемачът е и основател на аерокосмическата компания Blue Origin.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА