Last news in Fakti

25 Март, 2024 07:37 1 253 13

Кристалина Георгиева с оптимистична прогноза за идните 15 години

  • мвф-
  • китай-
  • форум-
  • кристалина георгиева-
  • прогноза-
  • икономика

Китайската икономика може да постигне рекорд от 20% ръст за въпросния период

Кристалина Георгиева с оптимистична прогноза за идните 15 години - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Реалният сектор на китайската икономика може да се разшири с 20% в рамките на 15 години благодарение на някои пазарни реформи. „Китай е изправен пред дилема: разчитайте на политики, които са работили в миналото, или актуализирайте политиките си за нова ера на висококачествен растеж“, каза управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева на Китайския форум за развитие.

„С цялостен пакет на пазарно ориентирани реформи, Китай може да расте значително по-бързо, отколкото при сценария на статуквото, този допълнителен растеж ще доведе до 20% разширяване на реалната икономика през следващите 15 години.

Георгиева посочи, че поставянето на сектора на недвижимите имоти на по-устойчива основа и намаляването на рисковете по дълга на местните власти са от съществено значение за плавен преход към нова ера на висококачествен икономически растеж.

Според ръководителя на МВФ, решителните стъпки за намаляване на обема на недовършените жилища и предоставянето на властите на повече пространство за пазарни корекции биха могли да ускорят решаването на текущите проблеми в сектора на недвижимите имоти, както и да повишат доверието на потребителите и инвеститорите.

Оптимизирането на бизнес средата и осигуряването на равни условия за частните и държавните предприятия в Китай ще подобри разпределението на капитала, каза Георгиева. „Инвестирането в човешки капитал – образование, учене през целия живот и преквалификация – и качествено здравеопазване ще осигурят повишена производителност и доход“, добави тя.

Според Георгиева Китай има огромен потенциал и в развитието на изкуствения интелект и зелената икономика.

Китайският форум за развитие се провежда в Пекин на 24-25 март. В него участват представители на китайското правителство, международни организации, големи компании от Китай и други страни, по-специално САЩ и европейски страни, както и икономисти и експерти от други области. Форумът е важна платформа за обмен на идеи и мнения между китайските и чуждестранните политически и бизнес среди.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде ,

    8 1 Отговор
    мерси , от нейните прогнози и от самата нея !
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    9 0 Отговор
    Кристалина Георгиева с оптимистична прогноза за идните 15 години.

    БгТопЕдеот :С оптимистична прогноза за идните 15 години,че подобните Сталинки отиват у киреча и целият им измамен грабителски свят !
  • 3 свиреп ОХЛЮВ

    8 0 Отговор
    Нормално е да е оптимист със заплата , която получава ! С привилегиите , които ползва ! С мястото и къщата , където живее ! С пенсията , която ще получава !
  • 4 сидероДРОМОС

    8 0 Отговор
    Гладният вярва ли на сития ?
  • 5 Дупничанин

    6 0 Отговор
    Малееее, тоа изрод не пукяса ли?
  • 6 ЗЕЛЕНчук

    8 0 Отговор
    Жената с пластмасовото лице и залепената , фалшива усмивка !
  • 7 Мишел

    9 0 Отговор
    Сталинка Георгиева може да дава оптимистични прогнози за следващите 15 г. само за себе си.
    Няма място за оптимистична прогноза, след като през следващите десетина- двадесет години светът ще премине през най жестоката грамадна депресия.
  • 8 Иосип Джугашвили

    5 0 Отговор
    Тая ква свин@ е мазна
  • 9 За протокола

    1 4 Отговор
    В Китай има неразрешими противоречия, които вече се проявяват.
    Пазарна икономика, без демокрация, не става.
    Авторитарна власт, която се бърка в икономиката, вместо тя да се регулира с пазарни механизми, не става.
  • 10 Иго

    5 0 Отговор
    Сталинска се подложи на американската и международна финансова мафия и играе по тяхната свирка!!! Какво направи за нас българите???? Мизерно съществуване ,грабежи на мутрите и сглобката , за себе си рай,нагла поредна жена, Урсула, Бербок и други женски хиени! Позор!!!
  • 11 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    5 0 Отговор
    ТАЯ Я ИНТЕРЕСУВА САМО НЕИНОТО ЕГО И КАКВО ЩЕ КАЖАТ НАЧАЛНИЦИТЕ И
  • 12 Пешо

    2 0 Отговор
    Поредният ренегат е Кр. Георгиева.

    Коментиран от #13

  • 13 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    Поредният реГЕнерат е др Ст. Георгиева.

    Регенерат= използван фрезерватив.