Last news in Fakti

26 Март, 2024 06:37 998 12

Васил Велев: Нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката

  • васил велев-
  • аикб-
  • бизнес-
  • икономика

Председателят на Управителния съвет Асоциацията на индустриалния капитал в България присъства на церемонията по връчването на наградите на организацията "Икономика на светло"

Васил Велев: Нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката - 1
Снимка: БГНЕС
Неотменим приоритет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) е борбата за изсветляване на икономиката и ограничаване на сивия сектор, заяви председателят на Управителния съвет Асоциацията Васил Велев по време церемонията по връчването на наградите на организацията "Икономика на светло" за 2023 година, предаде dariknews.bg.

Сивата икономика ощетява фиска, тя е предпоставка за нелоялна конкуренция и често граничи с недобри условия на труд, които допълнително ощетяват и работниците, лишавайки ги от социални права, пенсии, болнични, каза Велев.

Той изтъкна, че нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката. Да си пожелаем занапред стабилно управление с четиригодишна реформаторска програма, което да извърши необходимите реформи, каза Велев.

Той цитира последни данни за дела на сивата икономика в България - около 21,5 на сто, и посочи, че стремежът трябва да е към постигане на средните за Източна и Южна Европа стойности от 15 на сто.

Всички тук имаме за кауза с това, което се занимаваме, да изсветлим икономиката на България, защото това е единственият път, по който ще можем да живеем в по-нормално общество, с по-нормални доходи, където има правила, които се следват и което води до просперитета, за който говорим, но понякога не всички искаме да платим цената за него, каза кметът на Столична община Васил Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Светлинката обаче не стига до ОТКРАДНАЛИЯ ТНТМ ❗❗❗
  • 2 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Територията Приключи Вчера бре! Щото дуднат само за Кризи у Кризиране и Кражбия 40 годин.
  • 3 Гориил

    4 0 Отговор
    Сегашната криза едва ли ще облекчи икономиката ви.
  • 4 Хмм

    8 0 Отговор
    Е то в парламента е върхушката на мафията. Нормално е.
  • 5 тоя калъф

    11 0 Отговор
    дето му се иска ако може и да си платим за това, че работим
  • 6 Хххх

    2 0 Отговор
    По всички показатели сме се последни и то от десетки години,новите ни изпреварват.
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор
    Движението ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта) е една от най-богатите структури в комсомола (ДКМС) – притежава много пари, активи, сгради, компютри и друго имущество. Само за последните пет години (1985-1989) държавата е превела целево за ТНТМ 281 млн.лв. Последният директор на републиканския център на ТНТМ е Васил Велев – син на генерал Георги Велев – зам.началник на ГУ на строителни войски.
    На 22 февруари 1990 г. ТНТМ е преобразувано във фондация „Еврика” – за развитие на научното и техническо творчество на младежта. При създаването й фондацията „гълта” 53 млн.лв народна пара от ТНТМ.
    Отделно към нея се прехвърля собствеността на 31 фирми т цялата страна („Орион”, „Метаком”, „Спектър”, „Интеграл”, „Темп” и др.)
    Генерален директор на „Еврика” естествено става дотогавашния шеф на ТНТМ Васил Велев. В едно интервю през 1993 г. той твърди, че имуществото на фондация „Еврика” е 49 688 900 лв., а постъпленията за 1992 г. – 24 418 000 лв. След „Еврика” Васил Велев става управляващ съдружник на „БИК Холд” ООД, а от 1999 г. – изпълнителен директор на „Стара планина Холд” АД.

    Куфарчета ли ❗❗❗❗
  • 8 Кои

    8 0 Отговор
    са главните виновници за кризата , бе , другарю "господин" ?
  • 9 Име

    6 0 Отговор
    Каква икономика - това е подигравка със хората - всеки иска да се разхожда с костюм, обаче - реално трябва някой да свърши нещо, не е правилно да се подхожда с презрение.

    Ако не се плащат нормални заплати - ще спрат да се интересуват от дейност много професии, ще останат само магазините, явно този човек не е помирисвал индустрия.
  • 10 ха ха

    4 0 Отговор
    леле що са се загрижили за работниците , дето не им плащате труда с възпитателна цел но си искате % от заплатата им , чук за вас
  • 11 Анонимен

    3 0 Отговор
    Тоя мушенник се появи
  • 12 ганев

    3 0 Отговор
    ТУЙ КРАВЕШКО......ВЕЧНО НЕЩО МУ ПРЕЧИ....ДА ПЛЮСКА ОЩЕ..ОЩЕ....КИНТИ